Links bestuur in Amsterdam heeft haar wethouders klaar staan: een wethouder voor 'diversiteit'

Links bestuur in Amsterdam heeft haar wethouders klaar staan: een wethouder voor 'diversiteit'

Het meest linkse bestuur in Amsterdam sinds jaren heeft haar wethouders gekozen. De (bijna communistische) linkse GroenLinks heeft haar grote leider, Groot Wasselink, gekozen als een van de wethouders. Dit college gaat de strijd aan met het 'grootkapitaal', zoals AirBnB. Maar er zal ook een wethouder zijn voor 'Diversiteit'. Niets ontgaat dit college, behalve radicalisering en integratie. Maar goed, first things first, right?

D66 laat twee wethouders uit het vertrekkende college nog een periode zitten. Udo Kock blijft wethouder van Financiën. Ook is hij verantwoordelijk voor de lucht- en zeehaven. De andere wethouder van D66 is Simone Kukenheim. In het vorige college was ze nog wethouder van Onderwijs, maar die portefeuille gaat nu naar de PvdA. Kukenheim wordt nu wethouder van Zorg, Jeugd en Diversiteit.

Er moet ook nog een burgemeester gekozen worden, maar dit college lijkt er al klaar voor om alle grote problemen aan te pakken. De slechte kapitalisten moeten nu wel heel bang zijn, de multinationals staan te beven en de toeristen bijten op hun nagels. Dit college zal streng zijn tegen homofoben en transfoben, tegen islamofoben en klimatofoben. Gerechtigheid zal weer zegevieren in onze hoofdstad en het zal weer een symbool zijn van progressie en vooruitgang! Niets kan hen meer stoppen, werkelijk niets.

Als dit niet het beste college ooit is, dan weet ik het ook niet. Chapeau, Amsterdammers, jullie hebben het geflikt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties