Blaas jij altijd de kaarsen op de verjaardagstaart uit? Stop daar onmiddellijk mee, zegt deze vader

Blaas jij altijd de kaarsen op de verjaardagstaart uit? Stop daar onmiddellijk mee, zegt deze vader

Jos Verstappen (links) en Max Verstappen (rechts) rijden samen een rondje over een Belgisch circuit. Screenshot van NOS.nl.

Het is een vast onderdeel van het jarig zijn: kaarsjes op de verjaardagstaart. Maar als het aan deze slimme vader ligt, is dat gevaarlijke onderdeel binnenkort afgelopen.

Het uitblazen van kaarsjes op een taart gevaarlijk? Het klinkt misschien als een rare opmerking, maar deze man is het menens. Weinig dingen zijn immers zo schadelijk voor de volksgezondheid als deze voor onschuldig gehouden traditie.

De vader legt uit dat er namelijk weinig dingen zo smerig zijn als de traditie van het uitblazen van de kaarsjes. Bij het blazen van de kaarsjes komt er namelijk meer mee dan alleen lucht: speeksel en bacteriën verlaten ook de mond van de jarige Job, waarmee zo een taart voor al het bezoek wordt voorzien van ziektekiemen en andere ongewenste en onhygiënische zaken.

Hoe je de kaarsjes van een verjaardagstaart dan wél de baas bent, laat de goede vader ook zien. Met één ferme zwaai kan je de vuurtjes namelijk ook laten ophouden met branden.

Eén goede raad daarbij komt wel van pas: zorg dat je vuurvaste vingers hebt.... En nu: doof, vermadelijde kaarsen!

snapshot

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties