'Black-out' kost 15-jarig meisje het leven

Geen categorieokt 27 2011, 15:30
In mijn tijd speelden we oorlogje... of voetbal, maar levensgevaarlijke 'spelletjes'?
Nee, daar deden we niet aan.
Helaas geldt dat niet voor de jongste generatie tieners. Die nemen nogal wat risico's en vinden het blijkbaar erg leuk om zichzelf (of vrienden) te verstikken, tot ze 'high' worden, om daarna naar lucht te happen en, hopelijk, te herstellen.
Zo ging dat ook met Abigail Corthals, uit het Australische Gold Coast (en wellicht van Nederlandse afkomst, gezien haar achternaam). Zij en haar vrienden verstikten zichzelf regelmatig. Hun 'spel' heet blijkbaar 'black-out' en is vrij populair onder tieners.
Helaas moest ze haar adrenaline-kick met de dood bekopen. Haar ouders troffen haar aan op haar slaapkamer, met de deur open. Eerst dachten ze dat ze zelfmoord had gepleegd, maar toen zagen ze boodschappen van haar op MSN en op haar mobieltje, waarin ze met haar vrienden sprak over dit 'spel'.
Abigails ouders waarschuwen pubers nu om dit soort idiote spelletjes vooral niet te spelen. Dat lijkt me prima advies.
Toch is het eigenlijk te triest voor woorden dat het tegenwoordig blijkbaar noodzakelijk is om kinderen dit soort gedrag af te raden. Ik was zeker geen engel, en u ongetwijfeld ook niet, maar het is bij mij als kind nooit opgekomen om mezelf of vrienden te verstikken, zomaar voor de 'kick'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten