snapshot5

Bliksemafleider Klaas Dijkhoff gebruikt probleemwijkendiscussie om kritiek dividendbelasting te vermijden

Geen categoriesep 19 2018, 15:00
Klaas Dijkhoff mag namens de VVD even een mooi toneelstukje opvoeren in de Tweede Kamer zodat men de VVD niet neersabelt om de dividendbelasting.
In het AD oppert Dijkhoff even z'n plan voor het kabinetsbeleid volgend jaar. Dit keer komt de man echter met zo'n absurd verhaal over het dubbel zo hard willen straffen van criminaliteit in probleemwijken, dat zo'n beetje iedereen erover valt.
Het is natuurlijk niet uit te leggen dat je jezelf als liberaal, vóór de rechtstaat en vóór individualisme karakteriseert terwijl je doodleuk voorstelt een specifieke groep harder te straffen vanwege zijn omgeving. Het enige wat dit idee doet is de aandacht vestigen op de slecht geïntegreerde groepen.
De plannen van Dijkhoff zijn geïnspireerd door plannen van Denemarken om gettovorming tegen te gaan. Zelf zegt Dijkhoff de slecht geïntegreerde mensen 'te willen verheffen', doelende op maatregelen voor wijken met meer dan 50 procent inwoners met niet-westerse achtergrond, hoge werkloosheid en criminaliteit én een laag opleidingsniveau. De statistische versie van 'probleemwijk' dus. Hij wil naast straffen ook lessen invoeren waar democratische waarden en tradities worden gedoceerd. Werk je niet mee dan wordt je gekort op je uitkering.
Los van wat je van het voorstel vindt, het heeft vrij weinig te maken met liberalisme en individualisme, laat staan met gelijkheid voor de wet. Dijkhoff, totaal geen achterlijke vent, weet dit zelf ook. Het lijkt er dan ook sterk op dat dit voorstel is gemaakt om afgeschoten te worden. Niemand wil hier z'n handen aan branden en de hete adem van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in z'n nek te krijgen.
Dit is dan ook de reden dat het echte hete hangtaboe (om de Tegenpartij maar even te citeren), de dividendbelasting, zo onbesproken blijft. Asscher, Klaver, Pechtold, Marijnissen, Wilders en de rest, laten zich volledig meesleuren met dit kul voorstel. Wat een zonde!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten