Boegbeeld van #MeToo, Argento, bekent seks te hebben gehad met een minderjarige

Boegbeeld van #MeToo, Argento, bekent seks te hebben gehad met een minderjarige

Dat was mij nogal wat nieuws, het boegbeeld van de #MeToo beweging werd beschuldigd van seks met een minderjarige. Dat zou nogal wat zijn als dat waar was, maar Argento, het boegbeeld in kwestie, gaf aan dat het niets meer was dan vriendschap. Je kan natuurlijk ook seks hebben met vrienden, maar goed, dat is een andere zaak. Argento heeft daarentegen in een tv-programma bekend dat ze inderdaad seks heeft gehad met een minderjarige.

In een interview met de Italiaanse tv-zender La7 zei ze gisteravond dat Bennett haar indertijd overrompelde. Ze hadden afgesproken voor een auditie in een hotel in Californië. "Hij besprong me en ik verstijfde", zei ze bij La7.

The New York Times schreef in augustus dat Bennett Argento had afgeperst vanwege seksueel misbruik in 2013. Hij was 17 en zij 37 toen ze elkaar ontmoetten. Argento zei dat Bennett haar onverwacht had benaderd nadat zij filmproducent Harvey Weinstein van verkrachting had beschuldigd. Hij zou 3,5 miljoen dollar van haar hebben geëist.

In eerdere interviews zei Argento dat de verhouding tussen de twee altijd zuiver vriendschappelijk was geweest. Ze kenden elkaar al jaren. Haar toenmalige vriend, voormalig tv-kok Anthony Bourdain, zou uit eigen beweging 380.000 dollar aan Bennett hebben betaald, niet als genoegdoening, maar omdat Bennett geldproblemen had.

Dus, ze heeft seks met hem gehad, maar alsnog stelt ze hem tentoon als iemand die haar dat heeft aangedaan. Ergo, zij blijft het slachtoffer, zij kon er blijkbaar niets aan doen. Later vertelt ze ook nog eens dat hij haar chanteert en dat ze 'medelijden' met hem heeft, omdat hij volgens haar een verloren ziel is. Erg denigrerend, maar dat kan je alleen maar op die manier zo zien als ze liegt.

Dat is het moeilijke met dit soort discussies, je weet vaak niet wie liegt of niet. Het is het ene verhaal tegen het andere en daar valt moeilijk tegenop te boxen. Sowieso is heeft Argento bekend en het zal geen positief effect hebben op haar reputatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties