Extreem-rechtse activisten in Duitsland zijn opgepakt voor het beramen van aanslagen

Extreem-rechtse activisten in Duitsland zijn opgepakt voor het beramen van aanslagen

De effecten van Chemnitz zijn nog steeds goed voelbaar in Duitsland. Het vormt de kern van de asieldiscussie en het beleid omtrent immigratie en integratie. Er is toen beweerd dat men een klopjacht is begonnen jegens buitenlanders, maar dat werd weer tegengesproken. Na een korte 'welles-nietes discussie', zijn we aanbeland bij het feit dat er extreem-rechtse activisten zijn opgepakt wegens het beramen van aanslagen richting buitenlanders. De zogeheten 'klopjacht' waar men het over had.

De politie viel vanochtend op verscheidene plekken in de deelstaten Saksen en Beieren huizen en andere gebouwen binnen. Het is niet duidelijk of daarbij spullen in beslag zijn genomen. De groep zou wel bezig zijn geweest met het bestellen van halfautomatische wapens.

Volgens de Duitse justitie zijn de zeven verdachten kopstukken in de neonazi-scene in de regio Chemnitz. Ze zouden twee weken geleden samen met andere rechtsextremisten buitenlanders in Chemnitz hebben aangevallen. Daarbij raakte iemand gewond.

Laat voorop staan dat geweld nooit, maar dan ook nooit goedgekeurd kan worden in dit soort contexten. Of het nu van links komt of van rechts maakt mij geen zier uit. Je gebruikt geen geweld, punt. Ik vertrouw de officiële instanties in Duitsland dat deze mensen uit de juiste motivaties zijn opgepakt. De verwarring rondom de 'klopjacht' in Chemnitz zou dan ook nu kunnen stoppen.

Natuurlijk moet het onderzoek zich nog eerst verder ontwikkelen, maar deze arrestaties laten wel zien dat we in een tijd leven van extremen. Op de ene plek worden extremistische moslims opgepakt, op de andere plek extremistische activisten aan de rechterflank en ergens anders weer extremisten van de linkerflank. Het pijnlijke is dat dit alleen nog maar erger en erger wordt. Dit is een voorbode en geen positie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer