Boem! Afshin Ellian vertelt de waarheid: 'Palestijns terrorisme werkt niet in Israël, maar wel in het Westen'

Boem! Afshin Ellian vertelt de waarheid: 'Palestijns terrorisme werkt niet in Israël, maar wel in het Westen'

Dat is de grote tragedie van de onrust.

In zijn meest recente column voor Elsevier legt Afshin Ellian -- één van de scherpste waarnemers van Nederland -- de vinger op de zere plek wat de effectiviteit van Palestijns terrorisme betreft: het werkt totaal niet in Israël, maar wel in het Westen en in de zogenaamde 'Islamitische wereld.'*

De VN-Veiligheidsraad kwam bijeen vanwege de incidenten op de Tempelberg. Terwijl dezelfde Veiligheidsraad niet in staat is om over Syrië te vergaderen. En daar gebeurt echt wat! De slag om Jeruzalem is een slag om geld en aandacht in de media. Tevens is de slag om Jeruzalem een slag om de gunst van antisemieten in en buiten het Westen.

Dat de kritiek op Israël vooral voortkomt uit antisemitisme kan een blinde nog zien. Kijk maar naar de 'veiligheidsmaatregelen' waar tegen de Palestijnen ageren. Ze zeggen dat het onacceptabel is dat er detectiepoortjes staan en camera's hangen op de Tempelberg, maar er staan ook letterlijk duizenden camera's in Mekka en Medina de twee belangrijkste heilige steden voor moslims. Daar hebben diezelfde Palestijnse 'vrijheidsstrijders' (kuch) totaal géén moeite mee. Gek he?

Daar komt bij dat de Westerse media elke aanslag die in Jeruzalem gepleegd wordt een 'terroristische aanval' zouden noemen als die had plaatsgevonden in Europa of Amerika. Maar als zo'n aanslag -- op twee Israëlische politieagenten op 14 juli -- plaatsvindt in Israël dan hebben ze het alleen maar over 'onrust.' En ze zeggen er niet eens iets over dat een jonge Palestijnse jihadist onlangs een huis op de Westelijke Jordaanoever binnensloop en vervolgens drie Israëlische burgers doodstak. Op sociale media maakte hij kort tevoren glashelder wat hem tot zijn daad dreef ("Ik ga erheen en ik weet dat ik niet meer terugkom. Ik zal naar de hemel gaan. Hoe zoet is de dood in het belang van God, zijn profeet en de Al-Aqsa moskee"), maar als je Westerse kranten openslaat zou je zweren dat hij een woedeaanvalletje had gehad en vervolgens, geheel per ongeluk natuurlijk, met mes en al op drie Israëlis was gevallen. Oeps! Foutje, bedankt!

Het is een trieste waarneming, maar antisemitisme is niet alleen terug van weggeweest; het is zelfs leidend in de berichtgeving over 'het conflict' tussen Israël en de Palestijnen.

* Ik schrijf 'zogenaamde' omdat we Europa en Amerika ook niet de 'christelijke wereld' noemen en ook nooit zo genoemd hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties