Boem! Openbaar aanklager Suriname eist 20 JAAR CEL tegen Desi Bouterse

Geen categoriejun 28 2017, 17:00
Een ongelooflijk historische dag voor het Surinaamse volk.
Desi Bouterse is één van de meest verschrikkelijke leiders van Suriname in de geschiedenis van dat land. De man heeft echt een ravage aangericht; niet zo zeer de afgelopen jaren als wel in de decennia ervoor.
https://twitter.com/pvmaele/status/880060436732760065
Nou, goed nieuws: de openbaar aanklager in het Decembermoordenproces heeft nu een celstraf tegen Bouterse geëist van 20 jaar. Ja, dat lees je goed: als de aanklager zijn zin krijgt verdwijnt Bouterse dus voor enkele tientallen jaren achter slot en grendel.

De openbaar aanklager Roy Elgin begon even na 14.00 uur Nederlandse tijd met het voorlezen van zijn meer dan dertig pagina's tellende requisitoir. In het 8-decemberstrafproces staan 25 verdachten terecht voor het martelen en vermoorden van vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire bewind van Desi Bouterse. Dat gebeurde op 8 december 1982 in Fort Zeelandia aan de Surinamerivier. Het proces begon in 2007, maar in 2012 nam het parlement op initiatief van Bouterses Nationale Democratische Partij een amnestiewet aan waardoor het strafproces werd opgeschort. Deze wet werd een jaar geleden door de krijgsraad verworpen.

Bepaalde (en niet nader te noemen) zwart-nationalistische types (bestaat dat dan? Tegenwoordig blijkbaar wel) zullen het wel weer aan racisme wijten, maar dit is natuurlijk bijzonder plezant nieuws; niet alleen voor de nabestaanden van de slachtoffers maar ook voor ieder democratisch gezind mens. Ja, in Suriname en ver daarbuiten.
Volgens de aanklager was Bouterse honderd procent zeker in Fort Zeelandia tijdens de massamoord. Natuurlijk is er geen bewijs dat hij zelf geschoten heeft, maar dat is ook niet nodig om hem er verantwoordelijk voor te houden. Omdat de moorden goed voorbereid waren is er sprake van voorbedachte rade, aldus de aanklager. Daarom kan hij maar tot één conclusie komen: Bouterse verdient het om voor twintig jaar achter tralies te worden gezet.
Nu hopen dat de eis inderdaad wordt ingewilligd en dat deze man ein-de-lijk verantwoordelijk wordt gehouden voor deze grove moorden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten