Gekke boer die levensgevaarlijke stunt uithaalde in Groningen ontving €164.000 aan EU-landbouwsubsidies

Gekke boer die levensgevaarlijke stunt uithaalde in Groningen ontving €164.000 aan EU-landbouwsubsidies

Arjen Schuiling, de boer die gisteren in Groningen een gevaarlijke situatie veroorzaakte, ontving afgelopen twee jaren ruim €164.000 aan EU-landbouwsubsidies. De man is woonachtig in Tynaarlo en kon ondanks de rijkelijke subsidies die hij voor zijn werkzaamheden ontvangt, niet het geduld opbrengen, maar moest per se met zijn trekker wegscheuren. Ook een aantal andere boeren haalden ontoelaatbare gevaarlijke acties uit.

Schuiling werd eerder ook al gefilmd met zijn opmerkelijk gedrag. Nu zijn de stadjers in Groningen niet vreemd van wat trekkers, maar om nu op zo'n gevaarlijke manier door de stad te scheuren is ongehoord. En dat terwijl de beste man eigenlijk niets te klagen heeft, gezien de rijkelijke subsidies die richting zijn bedrijf stromen. Dus vanwaar de haast, Schuiling? In de stad Groningen werd terecht ontzet gereageerd op de beelden:

Het is best sneu om te zien dat iemand die gewoon honderdduizenden euro's van de belastingbetaler ontvangt, zo omgaat met de eigendommen van anderen. Hij rijdt gewoon alles plat met zijn trekker. Het zijn dit soort types die de boeren spoedig moeten zuiveren uit hun boerenbeweging, want ze bezorgen het verder vredelievende protest een slechte naam. En dat laatste is niet in het belang van de boeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Groningen Boerenprotest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties