DDS video! Gert Jan Segers: 'Provincies mogen breken met stikstofbeleid, maar één centraal beleid zou beter zijn'

Geen categorieokt 15 2019, 19:00
Onze DDS-report Kenneth Steffers is weer in Den Haag. Ditmaal pikte hij een interessant interview op tussen het NOS en Gert Jan Segers, want hoe staat de CU eigenlijk in de kwestie van rondom het stikstofbeleid, wat vindt Segers ervan dat sommige provincies overstag gaan en andere niet?
[video width="854" height="480" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/10/ArieSlobStikstofbeleid.mp4"][/video]
Op de vraag van een NOS verslaggeefster is Segers duidelijk: aan provincies ligt de keuze of ze het beleid naleven of niet. De macht ligt immers bij de provincies, wel moet direct gezegd worden dat Segers een voorstander is van een centraal beleid dat 'goed valt' bij alle provincie besturen. Mooi gezegd van Segers maar totaal niet haalbaar zoals we de afgelopen dagen zagen. Verschillende provincies kampen met andere agrarische problemen dan andere provincies, een algemene lijn hierin trekken wordt zeer lastig.
https://twitter.com/FVD_NH/status/1184106198875770880?ref_src=twsrc%5Etfw
De video van Forum voor Democratie in Noord-Holland toont goed aan dat op dit moment er eigenlijk geen sprake is van een consistent centraal beleid, het lijkt haast of de bestuurders geen flauw benul hebben van wat ze nu eigenlijk lopen te 'verdedigen'.
Maakt Segers een punt? Moet er een beter, centraal beleid komen dat geldt voor alle provincies? Of moeten we dit soort afspraken decentraliseren? Want op dit moment lijkt het alsof Den Haag geen controle heeft - of uitstraalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten