Groningse landbouwchef Staghouwer (CU) door boeren beschuldigd van oneerlijke toespraak "escalatie was zijn schuld"

Geen categorieokt 15 2019, 18:30
De Groningse gedeputeerde van Landbouw en Visserij, Henk Staghouwer van ChristenUnie, misleidde de aanwezige boeren bij het Provinciehuis van Groningen gisteren, zo claimen een aantal boze boeren, die de uitspraken van Staghouwer vergelijken met de officiële communicatie vanuit de Provincie. Volgens de boeren is hij verantwoordelijk voor de escalatie.
De boze boeren, die gisteren een aantal delen van het Martinikerkhof omploegden met hun trekkers, waardoor het gras opnieuw moet worden ingezaaid, doen vandaag hun beklag in RTV Noord en wijten de escalatie van gisteren aan de 'oneerlijke toespraak' van gedeputeerde voor Landbouw en Visserij, Henk Staghouwer:

"Wij hebben een stuk in handen van de provincie dat op 11 oktober gedateerd is. Daarin staat dat ze achter hun besluit staan. Dat daar niet aan getornd wordt. Ze wisten dus gisterochtend al dat dit ging gebeuren. Als je dan een kerel bent, zegt het dan op dat moment al. Ik reken het Staghouwer persoonlijk aan dat hij het zo heeft laten escaleren."

De boeren willen de schade die gisteren aan het gras van het Martinikerkhof werd veroorzaakt zelf herstellen en overhandigden op het Provinciebestuur een 'zak met graszaad' als teken van goede wil. De boeren die betrokken waren bij het opstootje bij de deur van het Provinciehuis hebben verder toegezegd de schade, veroorzaakt aan de deur, te willen vergoeden.
Dat de boerenfamilies boos zijn is overigens terecht. Dat zij daarnaast ook nog eens hun verantwoordelijkheid nemen voor hun daden, die zij in een moment van boosheid hebben gepleegd, en het initiatief nemen om de schade te herstellen, spreekt voor ze. Kregen we maar zo'n excuses voor het drama dat de politiek jaar na jaar over ons uitstort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten