shutterstock 1736220533

Boeren hebben schoon genoeg van sloopgrage klimaatfanaticus Frans Timmermans: 'We willen gehoord en beloond worden'

Geen categoriemei 11 2021, 13:00
Eurocommissaris Frans Timmermans heeft vandaag een gesprek op de agenda staan met geïrriteerde boeren. De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) heeft een gesprek met de PvdA'er weten te realiseren, omdat bezorgde boeren de Green Deal-plannen van Timmermans als een zwaard van Damocles boven hun hoofden zien zweven. Het wordt tijd dat de boeren eens gezien en beloond worden, aldus LTO-voorzitter Sjaak van der Tak.
Frans Timmermans slaat iedere dag op de klimaattrom, maar zijn kakofonie gaat ten koste van de landbouw, zeker in Timmermans' eigen Nederland. Daarom willen de boeren dat Brussel zich eindelijk eens gaat bekommeren om zijn veeteelt en akkerbouw.
LTO-voorzitter Van der Tak gaf aan dat boeren hard werken om ons gezonde voedsel te maken, maar keer op keer niet gezien en gehoord worden. Daar moet verandering in komen, stelde hij onomfloerst. Boeren willen graag meewerken aan een duurzame toekomst, maar de Brusselse elite moet dan wel bereid zijn om hun zorgen aan te horen. Tot op heden heeft de EU echter allerlei mooie plannetjes voor de boeren, maar wordt er niet overlegd of geluisterd naar wat, op korte termijn, haalbaar is voor hen.
De landbouworganisatie heeft wel een gok genomen door uitgerekend met Timmermans op gesprek te gaan. Als haantje de voorste is Timmermans een fanaticus wat betreft een 'duurzame' toekomst. En vaak genoeg lijkt zijn wil wet te zijn.
https://twitter.com/WNLVandaag/status/1391992854445240326?ref_src=twsrc%5Etfw
LTO-voorzitter Van der Tak zei het volgende over het aanstaande gesprek:
"Boeren willen best een beweging maken, maar in tijd en geld willen ze meegenomen worden. We willen bereiken dat Brussel méér ziet en betrokken is bij onze boeren, die mee willen doen, die mee willen bewegen, maar daar ook beloond voor dienen te worden."
Met de huidige klimaatplannen die op tafel liggen zijn het vaak de boeren die de grootste offers moeten brengen. Het is dan ook terecht dat de boeren graag het gesprek willen aangaan met de beleidsmakers. Het is dan ook te hopen voor hen, wellicht tegen beter weten in, dat klimaatpaus Timmermans bereid is om te luisteren. Want de laatste jaren zadelde Timmermans de boeren op met tal van onhaalbare plannetjes, en het lijkt er sterk op dat hij niet van plan is om zijn koers te wijzigen. Recent kondigde hij nog plannen aan voor een radicale verandering van de sector:
https://twitter.com/TimmermansEU/status/1375013153122234369?ref_src=twsrc%5Etfw
Hopelijk beseft Brussel eens wat zij met hun radicale veranderingen precies aanrichten in de boerensector. Maar met stijfkoppen zoals Timmermans in de gelederen lijkt dat toch eerder wensdenken. Hoe dan ook: succes, boeren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten