Boeren voor Nexit! "Als we afstevenen op een politieke unie moeten we uit de EU"

Geen categoriemei 09 2019, 14:00
Boerenslimheid is écht.
De door het linkse volk gehate Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft vandaag weer eens een bijzonder interessant artikel afgeleverd voor de krant voor 'wakker Nederland' (die overigens echt een puinzooi maakte van de aanloop naar de halve finale in de Champions League, maar goed, dat geheel terzijde). Hij sprak namelijk met een Friese (Fryslan boppe, dat sowieso!) melkveehouder die eigenlijk best het wat ziet in Nexit. Dit terwijl hij denkt dat het hem mogelijk persoonlijk wat geld kan kosten.
"Als we afstevenen op een politieke unie, en daar ziet het naar uit," zegt Sjoerd de Vries, "moeten we uit de EU." En, even later: "Ik vrees echt voor een federaal Europa. Zo’n politieke unie zal in de toekomst als een kaartenhuis in elkaar storten."
Let wel, dit zegt hij terwijl hij maar liefst 50.000 euro subsidie krijgt van Brussel. "Die zou ik bij een Nexit moeten missen."
Maar, maar, maar... het ligt allemaal dan ook weer niet zo simpel als je zou verwachten:

"[V]anaf 2020 moet ik voor dat geld allerlei verduurzamingsmaatregelen treffen, waarvan ik nog niet weet hoe die eruit zullen zien. Dan stapelen regels zich op regels."

Een voorbeeld van Europese regelgeving zijn de derogatie-afspraken. Die gaan over "de maximale hoeveelheid stikstof die uit dierlijke mest per hectare grond mag worden opgebracht." Die afspraken slaan helemaal nergens op. "Een Franse koe poept officieel minder dan een Nederlandse. Waarom? Omdat Frankrijk met Duitsland in Europa de dienst uitmaakt."
Knettergestoord, maar zo werkt het écht in de Europese Unie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen koeien, en dan puur alleen op basis van de vraag waar de koeien leven. In het machteloze Nederland? Dan poepen ze de godganse dag. In het machtige Frankrijk? Er komt bijna niets uit man!
Dat zijn praktische reden voor deze boer om uit de EU te willen stappen, maar er zijn er veel meer. Zo maakt hij zich net als iedere andere weldenkende Nederlander druk om het ondemocratische gehalte van het Europese project, de gedwongen 'identificatie' als 'Europeanen', en natuurlijk de enorme geldverspilling. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de transferunie waar De Vries zich óók zorgen over maakt.
Boeren? Tja, die zijn helemaal zo gek nog niet. En we mogen Duk én De Telegraaf dankbaar zijn dat ze dan toch in één mainstream-krant de ruimte krijgen om hun mening te delen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten