image12

Dit doe je na een verbroken relatie

Geen categoriemei 09 2019, 14:36
Na een verbroken relatie zit je vol met emoties en wil je het liefst al deze emoties zo snel mogelijk kwijt. In sommige situaties kan dit ertoe leiden dat je weer terug wilt naar jouw ex. Er zijn veel mensen die nog steeds hun ex terug willen winnen en er alles aan doen om te zorgen dat zij dat doel ook echt bereiken. Maar in veel gevallen kun je vooral in het begin even beter afstand nemen en tijd in jezelf investeren voordat je impulsief weer terug sprint in een relatie die eigenlijk helemaal niet zo goed werkte.
Verbroken relaties zijn altijd vervelend. Je hebt je een tijd lang helemaal gegeven aan iemand waar je goede vrienden mee was en waar je waarschijnlijk ook iets moois mee wilde opbouwen. Maar relaties gaan vaak om hele goede redenen uit, simpelweg omdat jullie niet zo goed meer met elkaar konden omgaan. Op zulke momenten is het beter om goed te bekijken hoe de situatie zich uiteindelijk zo heeft kunnen ontwikkelen en wat je beter had kunnen doen.
Maar wat moet je nou nog meer doen na een verbroken relatie? Wij geven jou hieronder een aantal tips die jou hierbij zullen helpen.

Wat doe je na een verbroken relatie?

1. Houd altijd eerst even afstand

Na een verbroken relatie is het altijd handig om eerst even afstand te nemen van jouw ex-partner. Zelfs wanneer jullie als vrienden uit elkaar gaan is het beter om even een pauze te nemen en niet langer met elkaar te communiceren. Zo kunnen beide partijen beter beslissen wat zij hierna moeten doen om zo goed mogelijk met hun eigen leven door te gaan. Alle emoties worden op deze manier korte tijd stilgezet en jullie kunnen op deze manier beter nadenken wat jullie hierna moeten doen. De eerste stap om jouw ex terug te winnen is om gewoon afstand te nemen.

2. Zorg dat jij voldoende slaapt

Pak gedurende de weken na de verbroken relatie in ieder geval voldoende slaap. Dit is vooral belangrijk wanneer jij op dit moment vol met emoties zit. Het is vervelend dat de relatie uit is, maar op dit moment moet je vooral met jezelf bezig zijn. Want alleen dan kun je ervoor zorgen dat je ook echt rationeel over de hele situatie nadenkt. Veel mensen kiezen ervoor om ook te mediteren, omdat dit gedurende de dag de rust kan bieden die nodig is om rustig in het hoofd te worden en ‘s avonds ook echt lekker en goed te slapen.

3. Zoek actief de rust op in het leven

Ga bijvoorbeeld wandelen in het bos en zoek actief de natuur op. Dit is vooral slim wanneer jij in een grote stad woont, omdat grote steden nogal bedrukkend op onze persoonlijk kunnen werken. Door even de natuur in te gaan kun je beter nadenken en alles ook steeds beter los laten. En daar heb je voor lange tijd profijt van.

4. Ga lekker erop uit met vrienden of familie

Vergeet daarbij niet om gewoon leuke dingen te doen met de mensen om je heen. Ga er daarom gewoon lekker op uit als een van jouw vrienden of een familielid jou vraagt om ergens naartoe te gaan. Dit zal helpen om de vele gedachten in jouw hoofd even stil te zetten en op deze manier te voorkomen dat je overweldigd raakt door wat er nu in jouw leven gebeurt.

5. Besluit of je de verbroken relatie weer wilt herstellen

Na verloop van tijd kun je ook goed nadenken of je de verbroken relatie potentieel weer wilt herstellen. Dit kan in het begin een goed gevoel geven, omdat je de ander simpelweg mist. Maar in sommige situaties zal het naarmate jullie langer uit elkaar zijn wellicht helemaal geen goed idee zijn. Als je voldoende rust neemt kun je hier beter over nadenken en weet je ook zeker dat je de juiste beslissing neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten