Bom explodeert bij Amsterdamse coffeeshop: straat afgezet

Geen categoriejan 13 2019, 13:00
Wat een chaos de afgelopen maanden in Europa! Man, man, man. Vannacht werd er weer een zware explosie in Amsterdam gerapporteerd, dit keer bij een coffeeshop. De politie vermoed dat het pand door een explosief is geraakt. Het pand is zwaar beschadigd en meerdere ruiten van nabijgelegen gebouwen raakten beschadigd. Het is het zoveelste incident gerelateerd aan drugshandel. Zo vond de politie afgelopen maanden meerdere explosieven en werden coffeeshops vanwege de 'handgranaatdreiging' gesloten.
https://twitter.com/gusta56/status/1084361314116489216
De Telegraaf meldt dat de politie momenteel op zoek is naar een verdachte scooter- of brommerrijder. Het zou om een man gaan in donkere kleding en gezichtsbedekking. Kort na de explosie is de man op het plaats van delict gezien en rende hij weg in de richting van het Oosterpark. Daar is hij op een scooter gestapt en reed hij richting de Mauritskade. De explosie veroorzaakte behoorlijke schade aan de panden, maar er vielen gelukkig geen gewonden.
Vanwege de veiligheid is de straat korte tijd afgesloten en heeft de politie aanvullend onderzoek gedaan naar andere explosieven. Dit om te voorkomen dat er nog meer explosies plaatsvonden.
In september 2018 werd een andere coffeeshop geraakt door een explosie. Ook toen raakten andere panden en auto's beschadigd door rondvliegend puin en de drukgolf. Destijds liet burgemeester Femke Halsema weten dat de coffeeshop in kwestie zou worden gesloten: "Een dergelijk incident in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan.” En vandaag dus weer een explosie bij een coffeeshop. Een reactie van Halsema laat nog even op zich wachten.
Verder worden in Amsterdam regelmatig handgranaten gevonden, ook bij coffeeshops. De granaten worden gebruikt om ondernemers de chanteren en tot betaling te dwingen. Nu lijkt de volgende stap door de criminele bendes te worden genomen en exploderen daadwerkelijk bommen in de straten. De politiek moet ingrijpen want het wordt steeds onveiliger op straat. Volgens Amsterdamse korpschef Aalbersberg is er geen reden voor paniek, maar zijn er louter 'economische redenen' waarom handgranaten worden gebruikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten