Bomaanslag Thailand waarschijnlijk niet het werk van internationale terreurgroep

Geen categorieaug 20 2015, 11:00
Het motief van de dader is nog onbekend.
De Thaise regering heeft meer details vrijgegeven over de toedracht van de aanslag die deze week in het land plaatsvond en 12 mensen het leven kostte. In het centrum van Bangkok werd een bom tot ontploffing gebracht die aan een motorfiets was bevestigd. De bomaanslag is voorbereid door een groep, inclusief enkele buitenlanders. Toch meent de regering niet dat de aanslag het werk is van een terroristische organisatie die internationaal functioneert (zoals bijvoorbeeld Al Qaida).
Eerder gaven de autoriteiten deze foto's vrij van de hoofdverdachte van de aanslag, die nog steeds wordt gezocht.
[caption id="attachment_117701" align="aligncenter" width="623"]Screen Shot 2015-08-20 at 10.45.50 De hoofdverdachte: Een ogenschijnlijk normale jongen[/caption]
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de jonge man een rugtas onder een bankje achterlaat en dan rustig wegloopt. De Thaise politie heeft een beloning van 25.000 euro uitgevaardigd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de vermoedelijke terrorist.
Mogelijke daders van de aanslag zouden kunnen worden gezocht bij tegenstanders van het huidige militaire bewind van Thailand. Ook is het mogelijk dat moslims uit het zuiden van Thailand de aanslag hebben voorbereid. Een andere theorie stelt dat mysterieuze spanningen tussen verschillende Thaise generaals zouden hebben geleid tot de gruwelijke aanslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten