Boze Vlaamse burgemeester wil geen Nederlanders meer zien: 'Jullie maatregelen zijn veel te LAKS!'

Boze Vlaamse burgemeester wil geen Nederlanders meer zien: 'Jullie maatregelen zijn veel te LAKS!'

defotoberg / Shutterstock.com.

Hoewel de meeste partijen in de Tweede Kamer geloven dat jullie (niet mijn, ik heb er afstand van genomen) kabinet héél ver gaat in de bestrijding van het dodelijke coronavirus COVID-19 (uit China, overigens. Die Chinezen proberen Amerika nu de schuld te geven, maar daar trappen we dus niet in. We hebben deze pandemie te danken aan China, China, China, China, China), denken buitenlanders daar heel anders over. Met name in België is men nogal... boos.

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist wil geen Nederlanders meer zien in zijn gemeente. "Dit is belachelijk! Uw land heeft altijd de mond vol over dat u het zo goed voor elkaar heeft, maar de maatregelen in Nederland zijn een lachertje!" aldus de burgervader op de radio. "Ik zit niet te wachten op Nederlanders die hierheen komen en lopen te snoeven dat het in Nederland wel mee zal vallen. Dit is een internationaal virus en vereist een internationale aanpak. En dan moet je niet zoals in Nederland alles maar openhouden!"

Nederlanders die zonder goede reden worden aangetroffen in zijn gemeente krijgen een boete. De enige goede reden is dat ze in België wonen of werken. Zelfs een bezoek aan het lokale ziekenhuis wordt niet gezien als een goede reden, aldus Van Knokke-Heist (het ziekenhuis zelf zegt overigens nog steeds Nederlandse patiënten op te willen nemen).

"Ik wil de Belgen verdedigen tegen de idioterie van Nederland," legt de burgervader uit.

Dit is toch even schrikken: blijkbaar zijn er in andere landen bestuurders die de gezondheid en veiligheid van hun burgers wél serieus nemen. Gossiedorie zeg. Het zal je maar gebeuren.

Overigens, staat deze burgervader toevallig open voor een transfer naar een Nederlandse stad?

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 169 DDS-lezers gingen u al voor!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties