Brabantse burgemeesters hebben nu al slapeloze nachten: willen bezit vuurwerk strafbaar maken

Brabantse burgemeesters hebben nu al slapeloze nachten: willen bezit vuurwerk strafbaar maken

Screenshot van Italiaanse cijfers coronavirus. Via www.worldometers.info

Het huidige vuurwerkverbod zou niet te handhaven zijn volgens enkele burgemeesters in Brabant, daarom hopen zij dat het kabinet besluit over te gaan op een strengere maatregel: het strafbaar maken van vuurwerkbezit. Sinterklaas en Kerst zijn nog niet eens voorbij en de lokale bestuurders hebben nu al slapeloze nachten over eventuele escalatie tijdens Oud en Nieuw.

Vanuit Brabant is het heel makkelijk om vuurwerk te kopen in België, en met het huidige vuurwerkverbod is alleen de verkoop in Nederland stilgelegd. Voor Brabantse steden maakt het Nederlandse verbod dus niet zoveel uit als men alsnog massaal inkopen gaat doen bij onze zuiderburen.

Nu al is het onrustig qua vuurwerkoverlast in sommige Brabantse steden, waardoor men het ergste vreest voor tijdens de jaarwisseling.

In Brabant hopen de burgemeesters dat het kabinet het gesprek aangaat met België en Duitsland, zodat we een gezamenlijke afstemming krijgen over een vuurwerkverbod.

,,Het zou voor de veiligheid én voor de duidelijkheid naar alle inwoners veel schelen als de landen hun zaken op elkaar afstemmen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties