Bram Moszkowicz gevraagd voor ministerpost, ambiëert politieke carriere

Geen categoriedec 22 2010, 12:45
Advocaat Bram Moszkowicz - de man die Geert Wilders tot nu toe met verve verdedigt in zijn rechtzaak - is eerder dit jaar gevraagd of hij minister van justitie wilde worden in een rechts kabinet. Neerlands' bekendste strafpleiter liet het aanbod aan zich voorbijgaan omdat hij het nog te vroeg vond voor een overstap naar de politiek.
Dat zegt Moszkowicz in het Algemeen Dagblad.
Hoewel de advocaat niet zegt wie hem heeft gevraagd lijkt het aannemelijk dat het Geert Wilders betreft. Het is zeer plausibel dat Wilders Moszkowicz benaderde voordat duidelijk werd dat zijn partij géén ministers hoefde te leveren.
Ook al is Moszkowicz volgens eigen zeggen buitengewoon geïnteresseerd in de politiek, liet hij weten voorlopig gewoon aan het werk te willen blijven als advocaat.
Maar:

"Ik kan er helaas niets meer over kwijt. Laten we het erop houden dat het verzoek me iets te vroeg heeft bereikt. Maar ik zou als debater niet misstaan in de Kamer'', aldus de advocaat bescheiden.

En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Zelfs mensen die Moszkowicz haten (en ik ben zeker niet één van hen) moeten toegeven dat de man een geweldige debater is. Het is buitengewoon moeilijk om hem eronder te krijgen in het debat. Sterker nog, hoe meer de tegenstander zich verzet, hoe groter de kans dat deze zich uiteindelijk met de staart tussen de poten moet terugtrekken.
Wat mij betreft is het een prima idee om Moszkowicz actief bij de politiek te betrekken: hij weet waar hij het over heeft, en kan zich ongetwijfeld met gemak staande houden in debat met de linkse oppositie.
Dat gezegd hebbende ben ik buitengewoon te spreken over de huidige minister van justitie, Ivo Opstelten. Graag dus pas vervangen als Opstelten zélf genoeg heeft van de politiek en een rustiger baantje ambiëert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten