Prima: Werkloze jongeren aan het werk gezet in Amsterdam

Geen categoriedec 22 2010, 15:15
Een prima idee, wat mij betreft:

Werkloze jongeren moeten van de gemeente Amsterdam helpen met sneeuwruimen bij bijvoorbeeld bejaardentehuizen. Woensdag heeft de gemeente dertig jongeren ingezet, na de jaarwisseling moeten dit er ongeveer driehonderd zijn.

Deze jonge uitkeringstrekkers moeten sneeuwruimen "op plekken waar bewoners zelf niet in staat zijn om dit te doen", aldus Elsevier.
Wat mij betreft is dit een prima initiatief van de gemeente Amsterdam. En ja, ik ben net zo geschokt als u dat er blijkbaar af en toe toch nog iets prijzenswaardigs gebeurt in de hoofdstad. Aan de andere kant, een kapotte klok heeft ook twee keer per dag gelijk.
Natuurlijk is dit vooral een oplossing voor de korte termijn. De juiste manier om met werklozen om te gaan is om ze een echte baan te bezorgen. En dat kunnen we doen door:
1) De maximale duur van uitkeringen flink in te korten
2) De belastingtarieven te verlagen (voor zowel individuen als bedrijven) om consumptie en investeringen zo aan te moedigen
Door deze twee maatregelen te combineren hoeven jongeren niet (lange tijd) werkloos te zijn en hoeven ze dus ook niet verplicht te werken voor Vadertje Staat (de Amsterdamse regeling doet immers toch een beetje denken aan indentured servants). Oh, en ondertussen kan de overheid flink wat geld besparen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten