Bram Moszkowicz wil de politiek in

Bram Moszkowicz wil de politiek in

Het zou fantastisch zijn.

De oud-strafpleiter Bram Moszkowicz zei vandaag bij Business Class dat hij een carriere in de politiek ambieert. Hij wilde nog niet kwijt voor welke partij hij precies actief wil worden, maar dat hij mee wil doen in het Haagse is duidelijk.

Zie dit korte fragment op de site van De Telegraaf.

In het verleden heeft Moszkowicz het opgenomen voor Geert Wilders, de kans dat hij voor de PVV gaat uitkomen lijkt mij desalniettemin klein. Wilders is immers niet zo van de sterke concurrentie; daar heeft hij over het algemeen een broertje dood aan. En nee, ik ga er niet vanuit dat Moszkowicz tevreden is met een plek als backbencher - slechts één van de vele fractieleden van een partij die weinig tot niets heeft in te brengen in de manier waarop zijn partij geleid wordt. Welke partij het dan wel wordt (of wordt er een nieuwe club opgezet)? Moszkowicz zwijgt voorlopig in alle toonaarden.

Belangrijker - voor nu - is dat het natuurlijk geweldig zou zijn als Moszkowicz zijn ambities kan verwezenlijken. De man is bijzonder scherp, goed met woorden, is niet snel uit het veld geslagen, en ook nog eens betrouwbaar rechts. Zoiets zien we tegenwoordig niet vaak in de politiek, zeker niet nu de VVD naar links is geschoven en nauwelijks te onderscheiden is van D66.

Stelt u het zich eens voor: een Bram Moszkowicz die het opneemt tegen beroepsklungelaar Ivo Opstelten. Nou overleeft de minister de volgende Tweede Kamerverkiezingen niet in politieke zin, maar toch; het idee alleen al is fantastisch. Het zou ook mooi zijn om hem te keer zien gaan tegen Fred Teeven, de huidige staatssecretaris die Opstelten weleens kon opvolgen.

U kunt de hele uitzending van Business Class hier terugkijken. Doen: niet alleen omdat Moszkowicz belangrijke, goede dingen zegt, maar ook omdat onze favoriete CDA'er Pieter Omtzigt aanwezig was en, zoals gebruikelijk, het de regering knap lastig maakte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties