Bram Moszkowicz wil de politiek in

Geen categoriefeb 22 2015, 16:00
Het zou fantastisch zijn.
De oud-strafpleiter Bram Moszkowicz zei vandaag bij Business Class dat hij een carriere in de politiek ambieert. Hij wilde nog niet kwijt voor welke partij hij precies actief wil worden, maar dat hij mee wil doen in het Haagse is duidelijk.
In het verleden heeft Moszkowicz het opgenomen voor Geert Wilders, de kans dat hij voor de PVV gaat uitkomen lijkt mij desalniettemin klein. Wilders is immers niet zo van de sterke concurrentie; daar heeft hij over het algemeen een broertje dood aan. En nee, ik ga er niet vanuit dat Moszkowicz tevreden is met een plek als backbencher - slechts één van de vele fractieleden van een partij die weinig tot niets heeft in te brengen in de manier waarop zijn partij geleid wordt. Welke partij het dan wel wordt (of wordt er een nieuwe club opgezet)? Moszkowicz zwijgt voorlopig in alle toonaarden.
Belangrijker - voor nu - is dat het natuurlijk geweldig zou zijn als Moszkowicz zijn ambities kan verwezenlijken. De man is bijzonder scherp, goed met woorden, is niet snel uit het veld geslagen, en ook nog eens betrouwbaar rechts. Zoiets zien we tegenwoordig niet vaak in de politiek, zeker niet nu de VVD naar links is geschoven en nauwelijks te onderscheiden is van D66.
Stelt u het zich eens voor: een Bram Moszkowicz die het opneemt tegen beroepsklungelaar Ivo Opstelten. Nou overleeft de minister de volgende Tweede Kamerverkiezingen niet in politieke zin, maar toch; het idee alleen al is fantastisch. Het zou ook mooi zijn om hem te keer zien gaan tegen Fred Teeven, de huidige staatssecretaris die Opstelten weleens kon opvolgen.
U kunt de hele uitzending van Business Class hier terugkijken. Doen: niet alleen omdat Moszkowicz belangrijke, goede dingen zegt, maar ook omdat onze favoriete CDA'er Pieter Omtzigt aanwezig was en, zoals gebruikelijk, het de regering knap lastig maakte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten