BREKEND: Activist doet poging tot zelfmoord in Tweede Kamer tijdens debat

Geen categoriemaa 22 2018, 13:35
Een hoop opschudding vandaag in de Tweede Kamer, en néé: dat komt niet eens door de verkiezingsuitslagen van gisteren.
Eén dag na de gemeenteraadsverkiezingen valt er natuurlijk een hoop te bespreken wat betreft de uitslagen daar, maar de Tweede Kamer had het er uiteindelijk druk mee met een heel ander iets: een actie die, voor zover het er nu op lijkt, een zelfmoordpoging was. Tijdens een betoog van Arno Rutte (net als zijn naamsgenoot VVD) brak opeens paniek uit:
Daarna werden allerlei verschillende adviezen rondgeschreeuwd: "Til hem op" zei de een, terwijl weer iemand anders "houd hem vast" riep. Wie echter wél zeker wist wat ze moest doen - dat mag meteen gezegd worden - was Kamervoorzitter Khadija Arib, die onmiddelijk naar de man toerende en hem eerste hulp verleende. Een heldin, zoveel kunnen we wel zeggen:
En nee, dit was geen ongeluk: volgens ooggetuigen sprong de man bewust, met een koord om zijn nek, van de tribune in de Kamer af. Als dat geen zelfmoordpoging is, dan weet ik het ook niet. Een naam en motief zijn inmiddels ook al bekend: het zou gaan om ene Hans Kamperman, een 65-jarige activist uit Groenlo. Hij zou al weken voor de Tweede Kamer bivakkeren, in de hoop zijn boodschap vóór verdere legalisering van softdrugs te verspreiden. Dat lijkt niet te zijn gelukt, waardoor hij nu over lijkt te zijn gegaan tot deze wanhoopsdaad. Hij liet op Facebook een uitleg achter:
Hij is afgevoerd door ambulancepersoneel: hoe hij eraan toe is, is verder nog niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten