'Chris Froome mag mogelijk niet meedoen aan de Tour de France'

Geen categoriemrt 22 2018, 13:00
Dahaag, Chris. Veel succes bij Sky. Ga maar lekker ergens anders spelen.
Goed nieuws voor liefhebbers van een schone wielrensport: volgens de Britse krant de Daily Telegraph zal het Tour de France-bestuur Chris Froome geen toestemming geven om mee te doen als er voordien geen uitspraak is over zijn doping-affaire. Froome had enorm hoge waarden salbutamol in zijn bloed tijdens de Ronde van Spanje vorig jaar. Volgens hem kwam dat doordat hij last had van astma en wat meer medicijn had ingenomen dan normaal. Critici wezen er meteen al op dat die astma-medicijnen ervoor zorgen dat atleten meer zuurstof kunnen opnemen, en dus beter kunnen presteren. Met andere woorden, zij suggereerden dat Froome gewoon doping gebruikt had... maar met het 'excuus' dat hij 'ziek' was.
In de meeste gevallen worden dit soort zaken best snel behandeld. Op de één of andere manier is dat nu niet zo. Deze zaak speelt al maanden en er lijkt nog steeds geen uitzicht op een definitieve uitspraak en oplossing. Froome en zijn almachtige team, Sky, weigeren pas op de plaats te maken en doen net alsof het business as usual is. Meneer is bijvoorbeeld druk bezig met voorbereidingen voor de Tour de France van dit jaar.
Ongelooflijk genoeg deed Froome dit jaar al mee aan de Tirreno-Adriatico en de Ruta del Sol, en doet hij vrijwel zeker ook mee aan de Giro d'Italia, onafhankelijk van de vraag of er dan al een uitspraak is. Triester dan dat wordt het natuurlijk niet. Normale wielrenners worden in dit soort gevallen in een maand tijd gestraft, en mogen een tijdlang niet rijden, maar Froome mag lekker overal aan meedoen. Het is tekenend voor de ongekende macht en invloed van Team Sky.
Als de wielrensport echt wil dat mensen diens strijd tegen doping serieus nemen moet er onmiddellijk actie worden genomen tegen Froome. Zijn waarden waren te horen. Punt. Hij moet dus geschorst worden, hij moet zijn Vuelta titel van vorig jaar verliezen, en er moet actie genomen worden om te kijken of hij en zijn team systematisch prestatie bevorderende middelen gebruiken.
Oh, en als dat niet gebeurt moet Lance Armstrong direct zijn zeven Tour-titels terug krijgen. Want het wordt met de dag idioter dat hij die titels verloren heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten