3C6402D6 2B88 4A1D ACE3 D674BCDE8B7A

BREKEND: Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden aan zijn verwondingen na koelbloedige aanslag van vorige week

Geen categoriejul 15 2021, 14:09
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag 15 juli overleden aan de verwondingen die hij vorige week dinsdag opliep na een aanslag. Een van ´s werelds bekendste misdaadjournalisten is slechts 64 jaar oud geworden.
In een verklaring aan de media laat de familie van De Vries het volgende weten:

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar."

Vorige week dinsdagavond werd Peter R. de Vries in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat onder vuur genomen, nadat hij na de uitzending van RTL Boulevard richting een parkeergarage liep. Een mogelijke dader, de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige vermoedelijke handlanger Kamil E. werden kort na de aanslag op De Vries aangehouden en zitten voorlopig nog in hechtenis.
Met de moordaanslag op een van de bekendste misdaadverslaggevers ter wereld lijkt de georganiseerde misdaad een grote slag te hebben geslagen. Bij de Dagelijkse Standaard waren wij regelmatig uiterst kritisch op Peter R. de Vries, maar over zijn jarenlange speurwerk en opgeloste moordzaken niets anders dan lof. Het overlijden van De Vries is dan ook een mokerslag voor de (misdaad)journalistiek.
Peter R. de Vries begon zijn journalistieke loopbaan bij De Telegraaf, de krant waar nu de (streng beveiligde) misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely aan het roer staan. In zijn vijfendertigjarige journalistieke carrière onderzocht De Vries meer dan 500 moorddossiers en groeide hij na zijn dossier over de moord op Natalee Holloway internationaal uit tot een bekende misdaadverslaggever.
¨Liever rechtop sterven dan op mijn knieën leven¨
Peter R. de Vries (1956 - 2021)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten