shutterstock 226639315

Politiek Den Haag reageert “verdrietig, aangeslagen en geschokt“ op overlijden Peter R. de Vries, maar wat gaan we nu veranderen?

Geen categoriejul 15 2021, 15:35
Vanuit politiek Den Haag druppelen de reacties op het overlijden van Peter R. de Vries binnen. Hieronder een selectie van de geschokte en verdrietige reacties op het overlijden van de misdaadverslaggever nadat hij vorige week dinsdag in koele bloede werd neergeschoten in Amsterdam.
“Wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht", aldus Geert Wilders (PVV) in een eerste reactie op Twitter.
Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet laat namens zijn fractie weten: “Verschrikkelijk nieuws dat Peter R. de Vries na de brute moordaanslag is overleden aan zijn verwondingen. Wij wensen zijn familie, zijn vrienden en zijn collega’s veel kracht toe bij dit afschuwelijke verlies."
“Joost Eerdmans (JA21) schrijft: Altijd strijdbaar maar dit gevecht was voor hem niet te winnen. Erg verdrietig om te beseffen dat hij niet meer zal terugkeren. Tegelijk dankbaar voor zijn grote inzet voor geweldslachtoffers en zijn rol als breekijzer. Sterkte voor de familie!"
Richard de Mos (Hart voor Den Haag) hoopt dat de politiek nu eindelijk eens werk gaat maken met de aanpak van de misdaadcultuur in Nederland: “R.I.P Peter R de Vries. ‘On bended knee is no way to be free’. Hopen dat landelijke politiek in jouw overlijden eindelijk de noodzaak ziet om groeiende criminele macht aan te pakken."
Inmiddels is er ook een reactie van demissionair minister-president Mark Rutte (VVD) op het overlijden van Peter R. de Vries: ¨Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collega’s, alle mensen die dichtbij hem stonden en ik wens ze heel veel sterkte toe op dit onvoorstelbaar moeilijke moment.¨
Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus liet eerder vandaag, nog voordat het overlijden van De Vries was gecorrespondeerd, weten dat er een onafhankelijk onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries zal worden gehouden. Over het overlijden van De Vries zegt Grapperhaus nu: “Zeer getroffen door het overlijden van Peter R. de Vries. Een moedig man is dood, vermoord. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, collega’s en vele vrienden."
Er waren uiteraard nog meer reacties vanuit Den Haag:
Tunahan Kuzu:
Wybren van Haga:
Sylvana Simons:
Jesse Klaver:
Het zijn allemaal mooie en lovende woorden voor Peter R. de Vries en zijn nabestaanden, maar hopelijk kruipt politiek Den Haag nu eindelijk echt eens uit haar schulp en gaan we ons beraden op extra maatregelen. Want met de moordaanslagen op politicus Pim Fortuyn (2002) en opiniemaker Theo van Gogh (2004) nog (on)fris in ons geheugen, moeten we helaas ook concluderen dat er in al die jaren te weinig actie is ondernomen om dit soort verschrikkelijke excessen (die juist steeds vaker een patroon lijken te worden, kijk maar eens naar de stortvloed aan doodsbedreigingen aan het adres van Wilders) de kop in te drukken.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten