Breek! Bronnen rond ex-FvD politici Nanninga, Eerdmans en Pouw-Verweij: vrijdag presenteren ze Nieuw Geluid Nederland (NGNL)

Breek! Bronnen rond ex-FvD politici Nanninga, Eerdmans en Pouw-Verweij: vrijdag presenteren ze Nieuw Geluid Nederland (NGNL)

Foto via Twitter van Annabel Nanninga en Joost Eerdmans met hashtag #2021. Via @ANanninga

Bronnen rond de rebellerende oud-FvD politici Annabel Nanninga, Joost Eerdmans en Nicki Pouw-Verweij laten aan DDS weten dat zij vrijdag hun nieuwe partij zullen gaan presenteren. Spannend!

Hoe de nieuwe partij zal gaan heten is nog niet honderd procent zeker, maar naar verluid zal het de naam Nieuw Geluid Nederland (NGNL) gaan dragen. Ook is ons ter ore gekomen dat het niet alleen om voorgenoemde namen zal gaan, maar dat de gehele fractie in Amsterdam zich achter deze nieuwe partij zal gaan scharen.

De vraag is nu natuurlijk hoeveel van de andere FvD-scherven, de afgescheiden Statenfracties, zich ook bij deze nieuwe partij zullen gaan aansluiten.

In de komende dagen zou het zomaar kunnen dat een aantal Statenfracties hier hun beslissing over zal gaan nemen, in de hoop dit vrijdag met volle trots uit te kunnen dragen. Dan zal het nog een hele klus gaan worden om de nieuwe partij klaargestoomd te krijgen voor de verkiezingen in maart. Maar als ze dat lukt is het wel een hele knappe prestatie! En dan moeten ze nog genoeg kiezers zien te overtuigen dat dit de potentie heeft van een volwaardige partij en niet slechts een bij elkaar gelijmd hoopje smeulende resten is. Persoonlijk denk ik dat het ze wel eens zou kunnen lukken.

UPDATE
Op TPO ontkent Annabel Nanninga een anonieme bron dat Nieuw Geluid Nederland (NGNL) de naam is van de op handen zijnde partij. Interessant, want wij hebben toch echt hard bewijs in handen dat dit het plan is. Maar goed, misschien verrassen ze ons nog en komen ze met iets heel anders op de proppen. We wensen ze hoe dan ook veel succes, want iedere kiezer heeft recht vertegenwoordigd te worden door een partij waar hij of zij zich goed bij voelt, ongeacht de naam (en laten we wel wezen, NGNL is bepaald niet indrukwekkend in dat opzicht).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties