BREKEND NIEUWS: Interpol zet WikiLeaks' Julian Assange op Most Wanted List

Geen categoriedec 01 2010, 12:48
Goed nieuws: Interpol heeft zojuist aangekondigd dat zij de man achter WikiLeaks, Julian Assange, op haar lijst met meest gezochte criminelen heeft gezet.
Interpol nam deze stap nadat Zweden haar vroeg dit te doen in verband met een lopende verkrachtingszaak. Assange wordt er namelijk van verdacht eerder dit jaar een Zweedse vrouw verkracht te hebben. Ook wordt hij van seksuele intimidatie verdacht.
Met andere woorden: lekkere vent, deze held van links.
Interpol heeft een zogenaamde 'Red Notice' uitgevaardigd aan 188 landen. Hoewel dit niet een internationaal aanhoudingsbevel is, is het wel degelijk een probleem voor de man die de Amerikaanse en vele andere overheden zoveel schade heeft berokkend. Het houdt namelijk dat 188 landen wordt gevraagd de nationale politie te assisteren Assange te vinden, met het doel hem te kunnen arresteren.
Assange verstopt zich al een tijdlang, maar men denkt dat hij zich op dit moment in Groot-Brittanië bevindt. Het is dus aan de Britten om deze gevaarlijke man op te pakken en uit te leveren aan Zweden.
Ook al is het zeer aannemelijk dat één van de voornaamste reden voor deze ontwikkeling de verkrachtingszaak is, is het moeilijk te geloven dat het los staat van de publicatie van tienduizenden geheime overheidsdocumenten van de V.S. eerder deze week. Assange dacht dat hij alleen de Amerikaanse overheid in verlegenheid zou brengen. Het tegendeel is waar; het mag dan allemaal vervelend zijn voor de V.S., maar de documenten bewijzen dat Amerikanen (en met name conservatieven) op vrijwel elk gebied qua buitenlandsbeleid gelijk hebben: Erdogan is een Islamist, Noord-Korea moet aangepakt worden, Iran werkt aan een nucleair wapen, Arabieren willen dat de V.S. ingrijpt, en ga zo maar door. Met andere woorden, het is niet geheel onaannemelijk dat WikiLeaks hier ook een rol speelt.
En dat is wat mij betreft prima. Assange is een bijzonder gevaarlijke man. Die man móét tegengehouden worden - op wat voor manier dan ook.
Overigens verbaast het mij niets dat hij weleens een onschuldige vrouw verkracht kon hebben; het is en blijft een raar, narcistisch ventje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten