Brexit update: Jeremy Corbyn's complot loopt op rolletjes, steunt nu ineens wél verkiezingen

Geen categorieokt 29 2019, 15:10
Het Britse Lagerhuis heeft zojuist akkoord gegeven voor het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. De Europese Unie heeft de Britten nog eens drie maanden extra tijd gegund en de Britten willen via de verkiezingen de Brexit achter zich laten. Hoe de 'Brexit' er dan uit komt te zien ná de verkiezingen is onduidelijk, maar als we kijken naar de meer recente peilingen dan zijn kanshebbers wel in te schatten.
Wel een Brexit, géén Brexit, vervolgens roepen om verkiezingen en dan -als het aanbod van Johnson komt- deze weer afwijzen, om dan vervolgens enkele weken later toch te kiezen voor nieuwe verkiezingen. Het is een chaos in het Verenigd Koninkrijk en de verantwoordelijken zijn, zoals op zoveel plaatsen in deze wereld: politici.
Dat ze het Brexit-uitstel nodig hebben is evident, er kan onmogelijk geregeerd worden in Londen met de huidige verhoudingen. De Britten hebben dus geluk dat ze uitstel hebben gekregen tot 31 januari 2020.
De sociaal-democratische Jeremy Corbyn van de Labourpartij wenste onder oud-premier Theresa May nieuwe verkiezingen, maar zag daar vanaf toen Boris Johnson aantrad. Toen kwamen de verkiezingen 'even niet zo goed uit' en dat was erg strategisch van Corbyn. Hierdoor heeft hij Johnson één keer laten falen terwijl Johnson de mond vol had van 'zijn Brexit', waarna de geloofwaardigheid en statuur van Johnson onder druk is komen te staan.
Nu de 'Brexit' wéér op een fiasco is uitgelopen is het dus makkelijker scoren voor Corbyn. De verkiezingen vinden plaats voor de kerst, waarschijnlijk begin december, want het kost toch even tijd om zo'n groot nationaal evenement op te zetten. In de tussentijd zal iedereen in de oppositie er alles aan doen om de conservatieven dwars te zitten en Johnson's imago verder te vernederen. Tegelijkertijd zal Corbyn zijn meesterplan in werking zetten en een serieuze gooi doen naar het premierschap.
Maar wat is dan precies dat complot van Corbyn? Tja, dat weet ik ook nog niet precies, maar iets zegt mij dat hij bezig is om de verkiezingen te winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten