Nederlandse boeren trekken met Franse en Duitse boeren samen ten strijde!

Geen categorieokt 29 2019, 15:00
De Farmers Defence Force maakt bekend dat ze Europees willen gaan actievoeren, door middel van transnationale acties willen ze op komen voor de agrarische sector die steeds meer en meer onder druk staat in de EU. Franse, Duitse en Belgische boeren hebben al eigen divisies opgericht en scharen zich achter de Farmers Defence Force!
De Europese divisies zijn nog niet zo massaal als de Nederlandse tak, Farmers Defence Force heeft nu al een kleine 50.000 aan leden - en dat binnen zes maanden. Voor nu zijn de eerste stappen gezet en moet men nog niet te veel verwachten, maar op de lange duur wordt het interessant om te zien hoeveel steun er kan komen vanuit de Europese agrarische sector voor dit initiatief!

,,Daar moeten we nog een beetje aan trekken. In Duitsland willen we samenwerken met een andere organisatie, maar dat is nog niet veel verder gekomen dan een paar belletjes.’’ Over de Fransen is hij vooralsnog lovend. ,,Dat zijn goede actievoerders.’’

In ieder land kampt de agrarische sector met andere problemen waardoor het werk van de boer bijna onmogelijk wordt gemaakt. Dit zorgt er gelijk voor dat groeperen op transnationaal vlak uiterst lastig is, toch is het wel degelijk belangrijk dat ze samen een stevig geluid laten horen.

Hoewel ze in elk land ook eigen problematiek hebben, in Duitsland bijvoorbeeld de bemestingsnormen. Ons stikstofdebat speelt bij hen niet.’’ Internationale acties staan vooralsnog niet concreet op de agenda. ,,We zoeken eerst de verbinding.’’

Morgen gaan de leiders van de boerenprotesten in gesprek met Carola Schouten. De belangrijkste vraag van het gesprek zal zijn of Schouten voor of tegen de boeren is. Schouten staat al langer onder druk en de boeren willen graag duidelijkheid; is ze met de boeren of is ze tegen de boeren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten