Brits vliegtuig moest in augustus uitwijken voor raket Egyptisch leger

Brits vliegtuig moest in augustus uitwijken voor raket Egyptisch leger

Het ultieme bewijs dat het al enige tijd onrustig is in de Sinaï en met name rond of nabij Sharm al Sheikh: een Brits passagiersvliegtuig moest in augustus uitwijken omdat er een raket op werd afgevuurd. Gelukkig lukte het 't vliegtuig om te ontkomen. Alle passagiers overleefden het dus.

Sterker nog, ze werden er niet eens van op de hoogte gesteld, dit ongetwijfeld om te voorkomen dat ze in paniek zouden raken.

Nu.nl legt uit:

Het incident gebeurde op 23 augustus. Aan boord van het toestel uit Londen Stansted waren 189 passagiers. De inzittenden werd niets verteld over een raket. Een aantal bemanningsleden is pas na de veilige landing op de hoogte gebracht. Ze kregen te horen dat het ging om een raket die door het Egyptische leger tijdens een oefening werd afgevuurd.

Lezers zullen ongetwijfeld weten dat er vorige week een Russisch passagiersvliegtuig werd neergehaald in dezelfde regio. Uit gesprekken tussen extremisten valt af te leiden dat het om een terroristische aanslag ging, gepleegd door middel van een bom. De bom zou kort voor het vliegtuig opsteeg in de laadruimte zijn gelegd. Tijdens de vlucht explodeerde de bom vervolgens, waardoor het vliegtuig neerstortte en niemand aan boord het overleefde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties