Brits ziekenhuis wordt woke en maakt geboorteafdeling genderneutraal: 'moedermelk' wordt 'mensenmelk'

Brits ziekenhuis wordt woke en maakt geboorteafdeling genderneutraal: 'moedermelk' wordt 'mensenmelk'

Genderneutraliteit. Bron: Shutterstock: Door Tero Vesalainen

Het Britse Brighton and Sussex University Trust Hospital is compleet doorgeslagen in de woke-gekte. Ze hebben de geboorteafdeling genderneutraal gemaakt. Men spreekt daar vanaf nu dus over 'mensenmelk' en 'mensen met baarmoeders'. Volgens een genderexpert zou dit de "zorg beter maken." Kan men niet beter de tijd en moeite investeren in goede zorg? Daar heeft men op dit moment meer behoefte aan dan aan dystopisch taalgebruik.

Het Brighton and Sussex University Trust Hospital in het Verenigd Koninkrijk is het eerste ziekenhuis dat een afdeling laat ombouwen naar genderneutrale standaarden. Want biologie ontkennen is heel normaal in een ziekenhuis tegenwoordig. Het medische centrum hoopt hiermee een inclusievere omgeving te zijn voor transgenders en non-binaire mensen, zo meldt het AD.

De Nederlandse inclusiviteitsexpert Barbara Oud is een groot voorstander van deze Orwelliaanse transformatie. Zij is een groot voor dit soort diversiteit en inclusief taalgebruik bij bedrijven. Micro-agressies kunnen mensen namelijk echt beledigen. meent ze. Door een kraamafdeling genderneutraal te maken behandel je mensen op een plezieriger manier aldus Oud. Woorden als "mensenmelk" en "mensen met baarmoeders" zijn daarbij écht een aanwinst.

,,Je wilt je genderidentiteit niet steeds hoeven verdedigen. Als een verloskundige, en dat is al een professional die bijzonder liefdevol en respectvol met patiënten omgaat, je dan aanspreekt met de voornaamwoorden die jij graag wil, is dat heel belangrijk in hoe je de zorg ervaart.”

Het is wel weer typerend voor West-Europa dat we de tijd, en geld, ervoor hebben om ons druk te maken met dit soort non-issues. We kunnen beter wat meer aandacht besteden aan het optimaliseren van de zorg, dan ziekenhuispersoneel trainen op welk taalgebruik ze moeten gebruiken. Woke taal gaat onze zorg niet ontlasten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties