Britse ambtenaren spreken van 'Armageddon' bij een Brexit: het Einde der Tijden voor de Britse economie

Geen categoriejun 03 2018, 16:59
Nou, dat is nogal wat, het Einde der Tijden. Britse media pakken er groot mee uit dat ambtenaren in het Verenigd Koninkrijk het hebben over een mogelijk 'Armageddon'. Om genuanceerd te zijn, die ambtenaren hebben drie scenario's uitgestippeld waarbij deze 'Armageddon' als slechtste scenario wordt voorgesteld. Het zijn scenario's, mogelijke situaties, maar toch wordt het veel Britten te heet onder de voeten.

De ambtenaren schetsen drie mogelijke scenario's: een milde variant, een ernstige en een rampscenario dat de ambtenaren bestempelen als 'armageddon', een bijbels begrip dat duidt op het einde der tijden.

Met het middelste scenario zou de haven van Dover vrijwel direct lamgelegd worden, omdat alle inkomende goederen moeten worden gecontroleerd. Als gevolg daarvan zouden de supermarkten in gebieden die daar ver vanaf liggen, zoals Schotland, binnen enkele dagen te maken krijgen met lege schappen.

De tijd dringt en de Britten hebben nog maar tot oktober om een goed akkoord af te sluiten! De tijd is zo snel gegaan, het voelt soms nog als gisteren dat het referendum in het Verenigd Koninkrijk is gehouden en de Britten ervoor kozen om de Europese Unie te verlaten. David Cameron opgestapt, Theresa May opgekomen, maar voor de rest de ene fout na de andere. Het lijkt er niet op dat de Britten een stevig akkoord kunnen afsluiten, of er moet echt iets magnifieks gebeuren in de onderhandelingen.
Ik had zelf nog wel de hoop en ik houd die nog steeds, dat het Verenigd Koninkrijk dit wel alleen aan kan en er sterker uit komt. Nu kan ik u vertellen dat ik steeds meer de hoop begin te verliezen, omdat de Europese Unie er ook op uit is om dit niet te laten slagen voor de Britten. Het politiek pesten is het meest belangrijke geworden nu. Hopelijk halen de Britten nog het meest positieve scenario.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten