Britse jihadiste verantwoordelijk voor zeker 400 moorden

Geen categoriemei 18 2015, 17:00
De Britse moslima Samantha Lewthwaite heeft verschillende terreuraanslagen in Somalië en Kenia op haar geweten.
Volgens Somalische veiligheidsdiensten is de Britse jihadiste Samantha 'de witte weduwe' Lewthwaite, weduwe van een van de daders van de zelfmoordaanslagen in Londen in 2005, verantwoordelijk voor de moord op minstens 400 mensen. Volgens de veiligheidsdiensten is zij de rechterhand van Ahmed Umar, de leider van de islamitische terreurbeweging al-Shabaab.
Samantha staat hierboven op de foto. Ze komt uit Aylesbury in het Engelse graafschap Buckinhamshire en heeft gestudeerd aan de universiteit van Londen. Ze wordt gezien als de coördinator van verschillende aanslagen in Somalië en Kenia, waaronder de aanval op de Keniaanse universiteit Garissa waar 148 mensen werden vermoord door moslimterroristen. Citaat:
"Deze dame zit aan de rechterhand van de leider die opdrachten geeft voor aanslagen'', zei een zegsman van de Somalische veiligheidsdiensten tegen de Britse krant The Mirror. Ze zou ook medeverantwoordelijk zijn voor de aanslag op een winkelcentrum in Nairobi in 2013, waardoor 67 mensen omkwamen.
De vrouw zou ook jongeren en vrouwen ronselen om zelfmoordaanslagen te plegen, in ruil voor betalingen aan hun families. ''Ze voert zelf geen aanslagen uit omdat ze te belangrijk is, maar ze is verantwoordelijk voor vele, vele doden, honderden. Ze gebruikt kinderen om namens haar te doden nadat ze hun families heeft betaald.''
Er is ook goed nieuws. De woordvoerder van de Somalische veiligheidsdiensten zegt dat het einde van de terreur van de jihadiste in zicht is: "De SAS (Britse commando's) zijn klaar om haar te pakken en wij zijn klaar om een drone-aanval op haar uit te voeren. We krijgen haar uiteindelijk wel." Het is nu dus even wachten tot er een bericht komt dat de Britse jihadiste is uitgeschakeld, ofwel door een SAS-team ofwel door een drone-aanval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten