Britse luchtmacht pakt ISIS keihard aan: gooit allerzwaarste bom op jihadisten in voormalig paleis Saddam

Geen categorieaug 03 2016, 9:33
Gerechtigheid voor ISIS!
Terwijl we dagelijks worden bestookt met vreselijke berichten over ISIS, zijn er ook wat lichtpuntjes aan de horizon. De bloeddorstige terreurgroep wist Europa de afgelopen weken doodsangsten aan te jagen met aanslagen in Frankrijk en Duitsland, en gruwelijke onthoofdingsvideo's. Als klap op de vuurpijl sprak ISIS deze week de ambitie uit om de Paus te vermoorden. Bizar! Zoiets mogen we niet accepteren, vindt ook het Verenigd Koninkrijk.
De Britten zijn na de Brexit weer helemaal terug op het internationale politieke toneel. Onder leiding van Theresa May hebben onze Angelsaksische Noordzeeburen besloten dat het tijd is voor een veel hardere aanpak van ISIS, geleid door de Royal Air Force. Gelukkig blijft het niet bij woorden, de Britse luchtmacht brengt de beloftes aan ISIS keihard in de praktijk! Een squadron Tornado-straaljagers van de RAF heeft een voormalig paleis van Saddam Hussein gebombardeerd, dat tegenwoordig werd gebruikt als ISIS-trainingskamp.
960
Daarbij werden de zogeheten Paveway-bommen gebruikt, de zwaarste munitie van de RAF. Deze joekels van bommen wegen maar liefst 1000 kilogram, en laten geen spaan heel van ISIS-jihadisten. De aanval wordt gezien als een groot succes, en de Britse Minister van Defensie is dan ook dik tevreden:

"ISIS verliest al maanden volgelingen en gebied, en harde aanvallen zoals deze laten zien dat wij en de coalitie niet opgeven."

Uitstekend! De Britten zijn met hun airstrikes een voorbeeld voor Nederland, Duitsland en Frankrijk. Na de Brexit huilden Europese leiders ach en wee, maar nu zijn het juist de Britten die keihard hun spierballen laten zien tegen ISIS, terwijl de rest van Europa op hun handen blijft zitten. Ik weet wel wat ik liever heb! Rule, Britannia! Ga zo door, en laat ISIS zien wie hier de baas is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten