Britse moslims waarschuwden niet-moslims: 'Waag het niet om Halloween bij ons te vieren!'

Geen categorienov 08 2016, 13:00
"Jullie bevuilen ons met dit niet-islamitische feest."
Inwoners van de Britse plaats Blackburn schrokken zich eind vorige maand ongetwijfeld een hoedje toen ze bezig waren met voorbereidingen voor Halloween (dat op 31 oktober gevierd werd). Ze zagen in zogenaamde 'islamitische buurten' namelijk opeens briefjes hangen op lantaarnpalen. In de briefjes legden de moslims die daar woonden uit dat ze niet wilden dat zij tijdens Halloween bezocht zouden worden door kinderen die graag een snoepje wilden hebben:
halloween-warning-blackburn
Daar staat dus:

"Halloween komt eraan en wij, de islamitische gemeenschap van Little Harwood, willen jullie vriendelijk verzoeken om onze buurten en woningen niet te bezoeken tijdens Hollywood omdat jullie heidense feest ons kan bezoedelen.

"Door dit feest in onze nabijheid te vieren ontheiligen jullie ons. Daarom vragen we jullie om deze situatie uit te leggen aan jullie kinderen, en het hen te verbieden om op onze duur te kloppen tijdens Halloween om snoep te krijgen.

"We wensen jullie een prettige feestdag en vragen jullie om ons verzoek en onze manier van leven te respecteren.

"De islamitische gemeenschap van Little Harwood."

In normale landen zouden nieuwkomers zich aanpassen aan de cultuur van het land waar ze naartoe verhuisden. Maar niet deze moslimimmigranten. Welnee, die hebben maar twee regels: als je naar een moslimland verhuist moet je je aanpassen, als moslims naar jouw land verhuizen moet je je óók aanpassen.
Wat nou integreren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten