Jacques Monasch: 'Ik ben de enige die verkiezingsbeloftes inlost, ieder ander PvdA-Kamerlid moet opstappen'

Geen categorienov 08 2016, 14:00
Jacques Monasch is ervan overtuigd dat hij de enige ware PvdA'er in de Tweede Kamer is. En eigenlijk heeft hij daar nog gelijk in ook.
Volgens Telegraaf-verslaggever Niels Rigter beschadigt Jacques Monasch de PvdA door op te stappen en door het gebrek aan democratie binnen die partij bloot te leggen. Toen hij Monasch daar vragen over stelde liet de sociaaldemocraat weten niet onder de indruk te zijn van dergelijke kritiek. In zijn ogen is hij juist het enige PvdA-Kamerlid dat zijn belofte aan de kiezer serieus neemt:
Volgens Rigter vertelde Monasch hem:

"Ik ben de enige die zich aan de afspraken met de kiezer houdt; ik ben degene die de PvdA-beloften uitvoert."

Hij verwees onder meer naar de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Anders dan zijn voormalige partijgenoten wil Monasch die uitslag respecteren. Vervolgens zei hij:

"Als iemand uit de fractie moet dan zouden het de overige PvdA-leden zijn en niet ik."

Ironisch? Jazeker. Draait hij een beetje door? Misschien ook wel. Maar geef hem eens ongelijk. Anders dan Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en de rest van de PvdA-bende probeert Monasch de verkiezingsbeloftes van zijn partij inderdaad gestand te doen; of in ieder geval meer dan de andere PvdA-Kamerleden.
Beschadigt hij de PvdA met zijn actie? Laten we het hopen, ja. Als één partij het verdient om eindelijk een grote verkiezingsnederlaag de lijden dan is het die club wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten