Britse procureur-generaal en 5 ministers voegen zich mogelijk bij Vote Leave: nieuwe deal met EU gaat hen niet ver genoeg

Geen categoriefeb 15 2016, 8:00
De Britse Attorney General Jeremy Wright voegt zich mogelijk bij het Vote Leave kamp. De procureur-generaal is namelijk bang dat de deal die premier Cameron gaat sluiten met de EU lang niet ver genoeg gaat.
Dat bericht de krant The Telegraph tenminste.

Jeremy Wright, the Attorney General, is considering joining the campaign for Britain to leave the European Union over concerns that David Cameron's deal may not go "far enough". Mr Wright, who sits in the Cabinet, is said to be "50/50" on whether Britain should stay in the European Union.

Hoewel Wright in theorie dus ook nog voor het 'ja' kamp kan kiezen, lijkt het erop dat hij dit niet zal doen. De voornaamste reden is dat hij zich bijzonder druk maakt om de invloed en autoriteit van de Europese gerechtshoven en de vergaande invloed van 'mensenrechtenverdragen.'
Wrights kritische houding wordt bekend in een uiterst belangrijke week voor premier Cameron. Hij zal donderdag en vrijdag namelijk de puntjes op de i zetten; aan het eind van de week weten we wat de deal tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk precies is. Hoewel er dus nog het één en ander kan veranderen zijn steeds meer eurosceptici ervan overtuigd dat het niet ver genoeg gaat. Daarom wordt er nu rekening mee gehouden dat vijf ministers zich uiteindelijk tegen het akkoord zullen keren en kiezers dus zullen oproepen om voor het einde van het Britse EU-lidmaatschap te stemmen.
Het wordt binnenkort spannender dan de meeste mensen wellicht verwachtten. Vote Leave en Vote Yes (of hoe de voorstanders van het Britse EU-lidmaatschap zich ook maar noemen) zijn allebei groot en hebben allebei aanhang onder invloedrijke en bekende zakenmensen, journalisten én politici.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten