Britse regering: na Brexit toch nog open grenzen. Nigel Farage bereidt zich voor op terugkeer in politiek

Britse regering: na Brexit toch nog open grenzen. Nigel Farage bereidt zich voor op terugkeer in politiek

Een van de redenen waarom de Britten stemden voor een Brexit, was de Schengenzone, de opengrenzenpolitiek binnen de Europese Unie. Toch heeft de Britse regering gezegd dat na de Brexit er nog een tijd lang een douane-unie met de Europese Unie moet zijn.

Theresa May, de premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft gezegd een 'harde Brexit' te willen. Geen open grenzen, geen vrij verkeer van personeel, goederen, en kapitaal. In tegenstelling tot de grootste oppositiepartij, Labour, die een 'softe Brexit' wil. Het is natuurlijk een semantische discussie, want een Brexit is een Brexit, daar valt niet echt een discussie over te voeren. Noem het dan geen Brexit, maar een veranderingen van het verwachtingspatroon binnen de Europese Unie met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk.

Enfin, dat is een andere discussie. Deze discussie gaat over het feit dat de Britse regering een belofte breekt door toch voor open grenzen te willen gaan. Ze geven als reden dat het bedrijfsleven dan kan wennen aan de situatie, maar dat is natuurlijk een flut reden. Als je zegt als regering dat je geen open grenzen wil, dan heeft het bedrijfsleven nog een aantal jaar om zich daar op voor te bereiden.

Het gaat allemaal om transparantie en duidelijke verwachtingen. Nu blijft er alleen maar onduidelijkheid bestaan, want hoe lang duurt die periode waarin er nog open grenzen zijn? Wat komt daarvoor in de plaats? Wat is dan de regelgeving? Daar moet je iets tegen doen, niet met deze afspraken komen.

De Brexit moet een goed voorbeeld zijn voor wat er gebeurt als landen de Europese Unie verlaten. De regering heeft een grote verantwoordelijkheid en dat weet Nigel Farage ook, voormalig leider van UKIP. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er een Brexit komt en hij zegt dat hij weer naar 'frontlinie moet' als de Britse regering niet met een echte Brexit komt. Dat scenario komt steeds dichterbij.

https://www.youtube.com/watch?v=6PfUPSKQCik

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties