Britten maken zich grote zorgen om gewicht prinses Catherine

Geen categorieokt 14 2015, 8:00
Britten maken zich ernstig zorgen om het gewicht van prinses Catherine, de vrouw van prins William, de toekomstige koning van hun land.
Op recent gemaakte foto's valt namelijk duidelijk te zien dat er maar weinig over is van de vrouw die enkele jaren geleden in het huwelijksbootje stapte met de prins en meteen één van de populairste leden van het Brits koninklijk huis werd. Volgens Privé weegt ze nog maar 50 kilo: dat is veel te weinig voor een vrouw van haar lengte.
Catherine - of Kate - is namelijk 1.74 meter lang. Volgens de Body Mass Index (BMI) berekening komt haar BMI-index nu neer op 16,5. Dat is 3,5 punten te laag: het minimale gezonde gewicht is bereikt bij een index van 20. Sterker nog, op de website van de BMI wordt een vrouw met een dergelijk lage index gewaarschuwd om onmiddellijk iets aan haar gewicht te doen omdat ze veel te weinig weegt.
Privé citeert de site:

Je bent veel te licht voor je lengte. Daardoor bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Neem contact op met je huisarts om de mogelijke oorzaak vast te stellen. De huisarts kan bepalen of het gewicht echt veel te laag is en kan je verder helpen.

Volgens Britse bronnen maakt prins William zich ernstig zorgen over zijn vrouw. Catherine was altijd slank, maar nooit dun. Nu dus wel. Dat lijkt gebeurd te zijn nadat ze een kind op de wereld zette. Sindsdien is ze geobsedeerd met haar lichaam. Ze sport elke dag in een speciaal voor haar gecreëerd fitnesscentrum in het paleis, en zwemt daarbij ook nog eens 40 banen in het zwembad. Natuurlijk is sporten gezond, maar niet als je het overdrijft en je lichaam tegelijkertijd uithongert. Toch is dat precies wat Catherine lijkt te doen.
Als Kate inderdaad een eetprobleem heeft is ze alles behalve de eerste prinses. Zo had haar schoonmoeder - die ze overigens nooit ontmoette, omdat die jaren geleden om het leven kwam bij een tragisch auto-ongeluk - prinses Diana boulimia.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten