Dit jongetje lijkt heel normaal te zijn. Maar kijk eens naar zijn trui - daar is iets heel speciaal aan

Geen categorieokt 14 2015, 9:00
Schoolfoto-dag is maar zelden een leuke aangelegenheid, zeker als je een kleine jongen bent die totaal geen inspraak heeft in de kleren die hij draagt voor deze speciale fotosessie.
Toch was de 7-jarige Brady Gose uit Brownsberg, Indiana, maar wat blij dat er a) een foto werd genomen en b) dat hij een heel speciale trui mocht dragen. De trui is namelijk maar liefst 61 jaar oud en werd gedragen door zijn grootvader, zijn vader en nu door hemzelf.
Deze familietraditie werd begonnen door Charles Gose, toen hij een schooljongen was en op de foto moest voor de schoolfoto. Dat was in de jaren 50 van de vorige eeuw. Diens broers - Brady's oudooms - droegen dezelfde nette trui toen hun schoolfoto's gemaakt werden in dat decennium.
brady
Vervolgens droeg Brady's vader Chuck dezelfde trui op zijn schoolfoto in 1982. Brady's grootvader Charles en diens broers droegen de trui allemaal voor hun schoolfoto's in de jaren 50 omdat hún grootmoeder - Brady's over-overgrootmoeder - het een geweldig nette trui vond, die hen allemaal goed stond. En dus moesten ze hem allemaal aantrekken.
Sindsdien is het dragen van de trui op schoolfotodag een ware familietraditie. Chuck, Brady's vader, legt uit:

"Als we een familietraditie hebben is dit het. Als Brady's vader raakt het me echt om te zien hoe trots hij is als hij deze trui draagt."

Toen Chuck de trui in 1982 aantrok kwam hij ook in het nieuws: een krant uit Ohio - waar de familie toen woonde - besteedde er een heel artikel aan, met foto's van zijn vader en ooms die dezelfde trui droegen toen zij jong waren.
Screen Shot 2015-10-14 at 09.01.24
Chuck legt uit:

"De trui is voor mij dé manier om de herinnering aan mijn vader en ooms voort te laten leven - niet alleen in mijn zoon, maar ook in toekomstige generaties. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vader ontzettend trots zou zijn als hij wist dat mijn zoon zijn trui droeg en de familietraditie doorzette."

Iedereen in de gemeenschap is zich bewust van de familietraditie; iedereen staat er dan ook op dat nieuwe generaties de traditie eerbiedigen. Chuck:

"Ik denk dat mensen de traditie zo mooi vinden omdat het zo eenvoudig is. Het is niet heel indrukwekkend, het is niet ontzagwekkend; het draait allemaal om schoolfoto's en de familieband."

Heb jij een dergelijke traditie in de familie? En zo niet, zou je dat eigenlijk wél willen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten