Brombeer Maarten van Rossem steekt middelvinger op naar Hugo de Jonge: "Vaccinatiebeleid is een BESCHAMENDE vertoning!"

Brombeer Maarten van Rossem steekt middelvinger op naar Hugo de Jonge: "Vaccinatiebeleid is een BESCHAMENDE vertoning!"

Maarten van Rossem steekt zijn middelvinger op als jurylid van De Slimste Mens. Bron: KRO-NCRV

's Lands meest bekende brombeer Maarten Van Rossem heeft het helemaal gehad met het coronabeleid van minister Hugo de Jonge. In de meest recente podcast van Van Rossem haalt de historicus keihard uit naar De Jonge - misschien wel de meest gebeten zorgminister die Nederland ooit heeft gekend.

Van Rossem noemt het beleid van De Jonge zelfs een "beschamende vertoning". Dat zijn natuurlijk harde woorden, maar de grootmeester van het pessimisme bromt onverminderd door in zijn podcast:

"We hebben maanden zien aankomen dat er vaccins kwamen, en er blijkt niets op orde te zijn. Dat is toch wonderlijk? [...] Er zijn geen grote testlocaties, ze weten niet precies welke grote groepen en hoe."

De historicus noemt het stroperige beleid van De Jonge een enorme afgang van de categorie Eerste Klasse voor Nederland. Van Rossem begrijpt er dan ook niets van dat Nederland pas na 8 januari 2021 begint met vaccineren. "Dat had in de afgelopen maanden al moeten gebeuren. Hoe komt het dat Duitsland reusachtige testlocaties klaar heeft staan, maar dat het bij ons nog steeds niet op orde is?"

Van Rossem is zelfs zo pisnijdig op De Jonge dat hij laat weten dat hij een motie van afkeuring zou indienen wanneer hij nu onderdeel zou hebben uitgemaakt van De Tweede Kamer. "We zijn gewoon te laat […] Het is een beschamende vertoning […] Het zou me niets verbazen als ze bij De Jonge thuis ook de kerstboom zijn vergeten."

Of je nu wel of geen voorstander bent van vaccineren tegen corona staat hier natuurlijk los van. In de podcast van Van Rossem wordt duidelijk dat hij een absolute voorstander van een inentingsprikje is, maar evenzeer maakt hij ook gehakt van het hele beleid van De Jonge, iets waar zowel een grote groep van voor- alsmede tegenstanders van een vaccin het met elkaar over eens zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties