Bruiloft in Zuid-Turkije getroffen door dodelijke ISIS-aanslag

Geen categorieaug 21 2016, 10:00
Wat voor twee mensen de gelukkigste dag van hun leven had moeten worden, werd dankzij ISIS-barbaren in plaats daarvan de meest bloederige en hartverscheurende dag in hun bestaan.
Geweld is altijd verschrikkelijk, maar er is weinig zo enorm verdrietig als gericht geweld dat bedoeld is om mensen hun levens zo onaangenaam mogelijk te maken. Een bomaanslag op een bruiloft in de Turkse stad Gaziantep is daarvan een voorbeeld. Dertig mensen zijn omgekomen bij een explosie, ruim 94 zijn daarbij gewondgeraakt. De ravage is aanzienlijk:

"Bij een bomaanslag tijdens een bruiloft in de Turkse stad Gaziantep zijn zaterdagnacht zeker dertig mensen omgekomen. Volgens de autoriteiten zijn ook 94 mensen gewond geraakt. De explosie vond volgens lokale media plaats om 23.00 uur (lokale tijd).

Een luide knal was te horen bij een trouwzaal in de wijk Akdere, waar een huwelijksceremonie gaande was. Het was niet duidelijk hoeveel mensen daarbij aanwezig waren."

Ondanks dat de getroffenen Koerden zijn, en er ook leden van de HDP aanwezig waren op de bruiloft, veroordeelt de Turkse regering de aanslag. Plaatselijke autoriteiten roepen inwoners van de stad zelfs op om bloed te doneren.
Dat laatste feit moge dan wel hartverwarmend zijn, maar hoe langer we niet serieus ingrijpen tegen ISIS, hoe langer dit soort bloederige ellende kan blijven doorgaan. Instinctief zullen veel mensen denken dat dit soort aanvallen toch een ver-van-ons-bed-show zijn. Maar vergis je niet: iedereen is een potentieel doelwit. Aanslagen in Brussel, Parijs en Duitsland tonen dat wel aan. Vandaag worden Koerdische bruiloften aangevallen, maar binnenkort wellicht een Nederlandse.
Niemand is veilig van deze barbaren. Tijd om ISIS dus van de aardbodem te vegen, te beginnen in Syrië. Al veel te lang tolereren we deze mafketels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten