Brusselse moskee ontruimd vanwege 'wit poeder'

Geen categorienov 26 2015, 17:00
Het hele gebouw werd ontruimd vanwege het verdachte pakketje.
De Grote Moskee van Brussel is volledig ontruimd, en 11 mensen zijn ontsmet nadat vanmiddag een verdacht pakketje met wit poeder werd ontdekt in het gebouw. Uit voorzorg werd direct tot evacuatie overgegaan, aangezien Brussel nog steeds het hoogste terreurdreigingsniveau heeft ingesteld. Anne Wibin, woordvoerster van de Brusselse brandweer vertelt:

"Er is een pakketje gevonden bij de ingang van de moskee, waarin wit poeder zat. We nemen alle maatregelen voor het geval dat het anthrax betreft, maar het is een voorzorgsmaatregel."

De moskee is de grootste van Brussel, en ligt op een steenworp afstand van veel ambassades en grote EU-kantoren. België is sinds de aanslagen in Parijs van 13 november zeer alert op mogelijke terreuraanslagen, zeker omdat de Belgische verdachte Salah Abdeslam nog niet is gevonden – en hoogstwaarschijnlijk nog steeds in België is.
Anthrax is een zeer giftig poeder dat in het verleden onder meer is gebruikt in dodelijke poederbrieven. Na de aanslagen op 11 september kwamen er vijf Amerikanen om door zulke brieven. Het betreft een biologisch wapen dat lastig te produceren is. Als het poeder in de Brusselse moskee dus daadwerkelijk anthrax is, is dat zeer zorgwekkend. Mogelijkerwijs hebben de Belgische veiligheidsdiensten dus nog iets om zich zorgen over te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten