Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag een handje walnoten eet?

Geen categorienov 26 2015, 16:00
Het effect van walnoten op je gezondheid is veel groter dan je misschien zou denken.
Sommige mensen vinden het heerlijk om ze zelf met de notenkraker te openen, anderen eten ze misschien alleen als onderdeel van een bakje gemengde noten. Veel mensen weten wel dat walnoten gezond zijn, maar nu blijkt dat walnoten nog veel gezonder zijn dan je zou denken!
Een onlangs gepubliceerd onderzoek volgde twee groepen deelnemers voor een half jaar. De groepen hadden hetzelfde dieet, het enige verschil was dat de ene groep dagelijks een handje walnoten at (56 gram) terwijl de anderen dat niet deden. Wat bleek? Na zes maanden had de groep die wel walnoten at, een veel betere cholesterol en een betere werking van de bloedvaten. Bij de andere groep waren die positieve effecten niet merkbaar.
Screen Shot 2015-11-26 at 14.15.54
Vooral voor mensen die risico lopen om diabetes te krijgen (bijvoorbeeld als het in de familie zit) of mensen die al diabetespatiënt zijn, kan het enorm goed uitpakken om dagelijks een handje walnoten te eten. Maar dat is nog lang niet alles...
Een ander onderzoek wijst uit dat walnoten wellicht zelfs alzheimer kunnen helpen voorkomen. Een groep muizen kreeg dagelijks walnoten gevoerd, wat leidde tot een sterk verbeterde hersenfunctie en betere motoriek voor de knaagdiertjes. Dat komt waarschijnlijk omdat walnoten beschermen tegen de zogeheten beta-amyloid proteïnen die dementie veroorzaken.
nuts-walnuts-large
Misschien denk je nu: allemaal leuk en aardig, die positieve effecten van walnoten, maar hoe zit het met de calorieën? Geen zorgen, een handje walnoten per dag heeft geen invloed op je gewicht. De supernoten hebben dus alleen maar voordelen voor je gezondheid – en ze zijn nog lekker ook! Bovendien zijn walnoten overal te krijgen, zeker in dit seizoen. Een gezonde - en lekkere - snack!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten