Brute kindermoordenaar uit Hengelo krijgt 22 jaar cel, 8 jaar meer dan geëist

Brute kindermoordenaar uit Hengelo krijgt 22 jaar cel, 8 jaar meer dan geëist

De rechtbank in Almelo heeft vandaag een 33-jarige man uit Hengelo veroordeeld voor de moord op een 14-maanden oude dreumes en heeft 22 jaar celstraf opgelegd. Dit is acht jaar méér dan is geëist door het Openbaar Ministerie. Via NU.nl.

Af en toe hebben ook D66-rechters een dagje vrij en is er dan toch sprake van gerechtigheid. Dit is zo'n geval. Maick S. wist op een "bijzonder gewelddadige manier" een dreumes van één jaar oud te vermoorden. Het meisje, Xaja genaamd, had dermate veel verwondingen dat niet kon worden vastgesteld waaraan ze nou precies is overleden.

Op de nacht van 12 oktober 2017 wurgde hij het baby'tje en is waarschijnlijk gaan slapen. Hij belde de volgende dag pas namelijk 112. De artsen hebben meer dan een uur lang geprobeerd haar leven te redden. Ze vonden 39 bloeduitstortingen, inwendige bloedingen en een hoge concentratie van amfetamine in het bloed van Xaja. Maick S. had eveneens flink wat pillen achter de kiezen.

De moeder van het meisje is licht verstandelijk beperkt. Maick S., die overigens niet de vader van Xaja is, had al een strafblad en is door het Pieter Baan Centrum onderzocht, waaruit bleek dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Hij gaf ook totaal geen blijk van spijt en had evenmin een antwoord op de vraag waarom hij dit überhaupt had gedaan. Toch heeft hij wel het één en ander gezegd in de rechtbank. Sterker nog, hij zei in de rechtbank de moord 'te zullen bekennen als hij het gedaan zou hebben'! Die belofte kwam hij dus niet na.

Hoewel het OM hem vervolgde voor doodslag en 14 jaar had geëist, dacht de rechter daar dus héél anders over: moord met voorbedachte rade, 22 jaar cel en 84.000 euro schadevergoeding!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties