Moskeebestuurders in de hoogste boom! 'AIVD draagt bij aan polarisering'

Moskeebestuurders in de hoogste boom! 'AIVD draagt bij aan polarisering'

Naar aanleiding van het recent verschenen AIVD-jaarverslag zijn moskeebestuurders gaan klagen. De veiligheidsdienst zou bijdragen aan polarisering door Arabische lessen en islamitisch onderwijs weg te zetten als 'radicaal'. Dat meldt de Volkskrant.

De AIVD lult kennelijk maar uit de nek als zij de verspreiding van ondemocratische en onverdraagzame denkbeelden in het islamitisch onderwijs menen te bespeuren. Radicale invloeden zouden volgens de AIVD 'een steviger greep hebben gekregen'. Salafisme zou de grootste dreiging zijn binnen deze vorm van onderwijs.

In plaats van daar op in te gaan, gooien de moskeebestuurders het over een andere boeg. Iedere moskee in Nederland heeft namelijk islamitisch onderwijs en door de AIVD lopen ze nu het risico állemaal over één kam te worden geschoren, wát een drama! Hierdoor wekt de AIVD niet alleen wantrouwen jegens moslims, maar krijgen moslims nu ook wantrouwen jegens de AIVD. Die zou namelijk antimoslim kunnen zijn. Het wordt nog veel erger: 'Dit soort uitspraken speelt krachten in de kaart die er baat bij hebben dat de samenleving verdeeld raakt; zowel extreem-rechts als radicale moslims,' vind Abdelhamid Taheri van de As Soennah-moskee.

Was er maar een manier voor moskeebestuurders om aan te kunnen geven wat voor soort islamitisch onderwijs zij onderwijzen. Een soort vergelijkbaar en net zo radicaal idee als 'Montessori', 'Jenaplan' of 'Christelijk' op de gevel van de school te plakken, bijvoorbeeld. Misschien zouden ze zelfs, en ik gooi hier maar gewoon een balletje op, een open dag kunnen organiseren zodat bewoners een beeld kunnen krijgen van het soort onderwijs dat er gegeven wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties