D66-bureau heeft meer verstand dan partij: 'kom uit de achterkamertjes!'

D66-bureau heeft meer verstand dan partij: 'kom uit de achterkamertjes!'

Het wetenschappelijk bureau van D66, de Mr. Hans van Mierlo Stichting, heeft democratie duidelijk beter in de smiezen dan de partijleden in het kabinet en de Kamer. Zij pleiten ervoor om weg te blijven uit de achterkamertjes en juist meer openbaar debat te voeren. Dat meldt de Telegraaf.

Doordat het kabinet haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijt is, is er nu de situatie ontstaan waar men voorafgaand aan het debat probeert meerderheden te vormen. Daar had het kabinet natuurlijk al een handje van maar wordt alleen maar intensiever nu!

Het D66-bureau doet haar uiterste best om Jetten en zijn club er nu van te overtuigen om meer op de voorgrond te treden. Hierdoor kan de mogelijkheid juist ontstaan om weer vertrouwen op te bouwen bij de kiezer door duidelijke stellingnames en besluiten te laten zien.

Zij zien namelijk ook dat parlementaire debatten in de Tweede Kamer tegenwoordig meer een schouwspel zijn geworden dan het nationaal gesprekspodium waar de knopen worden doorgehakt. Steekhoudende argumenten worden met holle retoriek van tafel geveegd en vervolgens komt dan zo'n Rob Jetten met z'n snufferd in beeld om Nederland even te vertellen dat hij erg veel vertrouwen heeft in het beleidsplan en vooral ook ontzettend gemotiveerd is. Dat is Nederland, volgens het D66-bureau, méér dan zat. Zit er toch nog wat verstand verscholen binnen de gelederen van die partij!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties