D66-bureau heeft meer verstand dan partij: 'kom uit de achterkamertjes!'

Geen categorieapr 19 2019, 20:00
Het wetenschappelijk bureau van D66, de Mr. Hans van Mierlo Stichting, heeft democratie duidelijk beter in de smiezen dan de partijleden in het kabinet en de Kamer. Zij pleiten ervoor om weg te blijven uit de achterkamertjes en juist meer openbaar debat te voeren. Dat meldt de Telegraaf.
Doordat het kabinet haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijt is, is er nu de situatie ontstaan waar men voorafgaand aan het debat probeert meerderheden te vormen. Daar had het kabinet natuurlijk al een handje van maar wordt alleen maar intensiever nu!
Het D66-bureau doet haar uiterste best om Jetten en zijn club er nu van te overtuigen om meer op de voorgrond te treden. Hierdoor kan de mogelijkheid juist ontstaan om weer vertrouwen op te bouwen bij de kiezer door duidelijke stellingnames en besluiten te laten zien.
Zij zien namelijk ook dat parlementaire debatten in de Tweede Kamer tegenwoordig meer een schouwspel zijn geworden dan het nationaal gesprekspodium waar de knopen worden doorgehakt. Steekhoudende argumenten worden met holle retoriek van tafel geveegd en vervolgens komt dan zo'n Rob Jetten met z'n snufferd in beeld om Nederland even te vertellen dat hij erg veel vertrouwen heeft in het beleidsplan en vooral ook ontzettend gemotiveerd is. Dat is Nederland, volgens het D66-bureau, méér dan zat. Zit er toch nog wat verstand verscholen binnen de gelederen van die partij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten