Buitenlandse journalisten geschrokken door extreem politiegeweld op Malieveld: 'Zo ziet fascisme eruit!'

Buitenlandse journalisten geschrokken door extreem politiegeweld op Malieveld: 'Zo ziet fascisme eruit!'

Vannacht en gisteravond gingen er verschillende video's rond van gewelddadig politieoptreden tijdens de coronademonstratie op het Malieveld in Den Haag. Hoe de ME daar ingreep was ronduit schokkend. Dat vonden ook buitenlandse journalisten: één journalist uit Amerika schreef zelfs bij zo'n video: "Dit is hoe fascisme eruit ziet."

Het is af en toe vreselijk om te zien hoe de politie ingrijpt. Dat zoiets nodig kán zijn bij demonstraties, dat weten we. Maar hoe de Amsterdamse politie de afgelopen tijd heeft ingegrepen bij anti-coronademonstraties was al zorgwekkend... en gisteren werd daar nog eens een vreselijke scheut geweld bijgedaan in Den Haag.

Eerst zie je coronademonstranten vreedzaam staan op het Malieveld... en dan opeens grijpt de politie in. De schaal waarop dit gebeurt was tot voor kort on-Nederlands. Maar tegenwoordig moeten we dat blijkbaar maar heel normaal vinden.

En dat is nog maar een algemeen beeld. Want het werd veel erger. Zo zie je hieronder ook hoe een zogenaamde 'Romeo' (een undercover politieagent) een demonstrerende vrouw overduidelijk moedwillig voor een politiebus gooit. En blijf kijken, want er staan nog veel meer schokkende beelden bij:

De Maleisische journalist Ian Miles Cheong kijkt geschrokken naar de beelden en schrijft erbij: "Dit is hoe fascisme eruit ziet."

Dat is geen woord te veel gezegd. Kijk maar eens goed, alleen even naar die specifieke actie:

En we zijn nog lang niet klaar hoor.

Er wordt ingeslagen op mensen die op de grond liggen en zich niet meer durven te bewegen:

Wat er gisteren gebeurde is ronduit schokkend en volstrekt onacceptabel. Zoals FVD-Kamerlid Wybren van Haga uitlegt moet er gekeken worden wie hiervoor verantwoordelijk is... en die persoon moet aangepakt worden. Van Haga heeft het in dat verband volkomen terecht over een mogelijkheid tot "vervolgen":

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Aanpakken die hap. Dit soort ongeprovoceerd politie-ingrijpen kan en mag Nederland niet accepteren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Binnenland Politie Malieveld ME

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties