Burgemeester Aboutaleb test positief voor coronavirus - direct in thuisquarantaine geplaatst

Burgemeester Aboutaleb test positief voor coronavirus - direct in thuisquarantaine geplaatst

Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft het coronavirus opgelopen. Dat heeft de gemeente Rotterdam zojuist bekendgemaakt. Volgens de woordvoerster van de burgemeester zit hij thuis met, gelukkig, milde klachten. Op advies van de GGD zal hij de komende zeven dagen thuis blijven, tot die tijd probeert hij vanuit huis te blijven werken.

Aboutaleb is de eerste prominente burgemeester die getroffen is door het virus. En we hopen van harte dat het bij milde klachten blijft. Op Twitter gaan enkele coronawappies al weer helemaal los. Zij menen natuurlijk dat dit weer onderdeel is van het grote coronacomplot. Zucht...

?ref_src=twsrc%5Etfw

De komende week zal de locoburgemeester Bert Wijbenga de taken waarnemen, en de burgemeester van Schiedam zal tijdelijk de rol van voorzitter binnen de Veiligheidsregio overnemen.

Sinds juli maakt Aboutaleb zich al hard voor een strikter coronabeleid, nu is hij helaas zelf besmet geraakt. En zo ziet men maar dat iedereen ten alle tijde alsnog besmet kan raken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer