Buschauffeur ziet dat dementerende vrouw maar blijft zitten. Dan doet hij iets waardoor hij een echte held is

Geen categoriefeb 06 2016, 16:00
Wat zou jij doen als je zag dat een verwarde, dementerende vrouw duidelijk de weg naar huis niet kan vinden?
Ik hoop dat je de vrouw in kwestie dat zult helpen, of op zijn minst iemand zou inschakelen die dat kan doen, bijvoorbeeld een politieagent.
Maar zou je dat ook doen als je zelf aan het werk was?
Nou, deze buschauffeur zou dat wél doen. Sterker nog, hij deed dat onlangs.
Buschauffeur Mark Feurtado zag een oudere vrouw in zijn bus zitten. De vrouw leek enigszins verward. Mark maakte zich daar zorgen over, maar hoopte dat de vrouw uiteindelijk toch nog veilig thuis zou komen. Na verloop van tijd zag hij echter dat ze niet in beweging kwam; ze bleef maar zitten. Toen hij nabij de laatste halte kwam besloot hij om in te grijpen.
Screen Shot 2016-02-06 at 14.33.18
Hij liep naar de vrouw toe en vroeg haar waar ze woonde. Hoewel het lastig was voor haar om dat precies uit te leggen kon Mark haar adres toch achterhalen. Gewapend met die informatie vroeg hij zijn baas én de passagiers die nog steeds in de bus zaten of het oké was als hij haar linea recta naar huis bracht.
Iedereen ging daarmee akkoord. En zo reed de bus direct naar het huis van de vrouw. Eenmaal aangekomen bij haar woning liep Mark mee naar de deur, waar hij controleerde dat ze alles goed op slot deed.
Het moge duidelijk zijn dat Marks baas bijzonder trots op hem is. Anthony Carver-Smith van het busbedrijf legt uit:

"We hebben al lange tijd een beleid dat erop gericht is om passagiers te beschermen, met name de meest kwetsbare. Maar wat Mark deed ging veel verder dan onze richtlijnen. Het bewijst dat hij ontzettend vriendelijk is en bijzonder veel mededogen heeft met anderen, en we zijn ontzettend trots op hem."

En terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten